Fostul adversar al CFR-ului, Alexander Frei şi-a anunţat retragerea

Fostul adversar al CFR-ului, Alexander Frei şi-a anunţat retragerea
Atacantul Alexander Frei, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Elveţiei, fost adversar al CFR-ului atât în preliminariile sezonului actual din Liga Campionilor, precum şi acum doi ani, în faza grupelor, a anunţat că se va retrage în 2013.

„A fost important pentru mine să găsesc momentul potrivit şi să fiu eu cel care ia decizia", a subliniat Alexander Frei, citat de site-ul oficial al UEFA.

Cel mai bun marcator din istoria naţionalei Elveţiei, cu 42 de goluri în 84 de meciuri, Frei a anunţat că îşi va încheia cariera de fotbalist după expirarea contractului cu FC Basel, în iunie 2013. Sportivul a adăugat că speră să colaboreze cu echipa elveţiană şi după retragere.

CFR Cluj a întâlnit-o pe FC Basel în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2010-2011, scor 2-1 în Gruia şi 0-1 în deplasare. Anul acesta cele două echipe s-au întâlnit în preliminariile Ligii Campionilor, sezonul 2012-2013. În Elveţia CFR a învins cu 2-1 iar acasă a câştigat cu 1-0. La meciul de la Cluj Alexander Frei a ratat un penalty.

Născut în 1979 la Basel, Alexander Frei a evoluat la FC Basel, FC Thun, FC Lucerna, Servette Geneva, Stade Rennais, Borussia Dortmund (2006-2009), revenind la FC Basel din 2009. Din 2009 până în prezent a înscris pentru echipa elveţiană, cu care a câştigat trei titluri de campioană şi două Cupe ale Elveţiei, 69 de goluri în 96 de meciuri.

Comenteaza