Fostul portar al CFR-ului, transferat la Sevilla

Fostul portar al CFR-ului, transferat la Sevilla
Campion al României cu CFR, Pimparel Beto, a semnat un contract cu echipa din Primera Division. Oficialii clubului clujean îi prevăd lui Mario Felgueiras un viitor şi mai strălucit.

Beto a apărat poarta lui CFR Cluj în urmă cu un sezon, având o contribuţie decisivă la câştigarea titlului. Clujenii au încercat să-l transfere definitiv de la FC Porto, de unde îl împrumutaseră, dar nu şi-au permis să achite 2 milioane de euro, cât cereau lusitanii. Între timp Beto a ajuns la Braga, sub formă de împrumut, iar acum e în curtea lui FC Sevilla, din Primera Division. 

În sezonul 2011-2012 CFR Cluj reuşea să-l aducă pe Beto de la FC Porto, bifând unul dintre cele mai importante transferuri în Liga I. Rezervă la gruparea de pe Dragao, Beto a acceptat să vină împrumut la Cluj şi s-a impus rapid în primul 11. A contribuit decisiv la câştigarea campionatului, iar la finalul sezonului a prins lotul Portugaliei la Campionatul European din Polonia şi Ucraina. „Ceferiştii" au încercat să-l achiziţioneze definitiv , dar s-au lovit de suma de 2 milioane de euro, cât a solicitat FC Porto pentru a-i da dezlegarea. Ulterior, Beto a fost împrumutat la Sporting Braga, iar acum se află în curtea lui FC Sevilla. „Beto e ca şi transferat la echipa din Primera Division. Cel mai probabil, el va evolua la spanioli", a anunţat presa portugheză ieri.

Înlocuitorul lui Beto la CFR, Mario Felguieras, ar putea ajunge, însă, la o echipă mai puternică decât Sevilla. Cota sa a explodat după evoluţiile din Liga Campionilor, iar conducerea speră să scoată o sumă importantă din vânzarea sa, dar abia la vară. „Felguerias este cel mai bun portar pe care l-am avut, e peste toţi care au fost la noi. Există interes pentru el, de mai mult timp", a anunţat preşedintele clubului „feroviar", Iuliu Mureşan. Felguieras a fost dorit de mai multe cluburi din Serie A şi din Premier League, dar conducerea îi va da drumul doar la vară, după finalul sezonului. „În acest moment nu este transferabil. Felguerias şi Cadu nu sunt transferabili! În rest, oricine este de vânzare", au punctat conducătorii din Gruia.

Mario Felgueiras a fost transferat în vară de CFR Cluj de la Sporting Braga, pentru 500.000 de euro, după ce în sezonul precedent a fost împrumutat la FC Braşov. Goalkeeper-ul s-a remarcat în actuala ediţie a Ligii Campionilor, fiind portarul care a reuşit cele mai multe parade în faza grupelor, 61. Fotbalistul este în prezent cel mai bine cotat jucător din lotul CFR-ului, fiind evaluat la 4,5 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de.

Napoli şi Everton sunt echipele care s-au arătat cele mai interesate de serviciile lui Felguieras.

 

 

Comenteaza