Fotbal și computere. Expoziție despre istoria Universității Cluj, la sediul unuia dintre sponsorii echipei

Fotbal și computere. Expoziție despre istoria Universității Cluj, la sediul unuia dintre sponsorii echipei

Jucătorii formației clujene au participat la deschiderea unei expoziții despre istoria “Șepcilor roșii”, la sediul unei companii de soluții IT și software.

Cu câteva zile înainte de reluare campionatului Ligii a 2-a, o parte din fotbaliștii Universității Cluj, alături de antrenorul Bogdan Lobonț au luat parte la deschiderea unei expoziții despre clubul clujean. La sediul, unei companii IT, sponsor al formației, atât jucătorii, cât și angajații au putut admira imagini și fragmente de ziar din perioada interbelică, dar și din anii ’80 și ’90. La final, fotbaliștii au fost reținuți pentru o ședință foto cu angajații companiei.

Bogdan Lobonț s-a declarat încântat de ceea ce a văzut la expoziției. “Și “U” Cluj este o multinațională. Am văzut aici lucruri interesante, am admirat o colecție impresionantă de articole și poze. Trebuie să fii un om pasionat pentru a face așa ceva. Felicitări celor care s-au ocupat, cu siguranță nu a fost ușor. Aici e o zonă de relaxare, iar pozele sunt o idee minunată. Toată lumea îmi urează baftă și le mulțumim că sunt alături de noi”, a spus tehnicianul.

Antrenorul clujenilor a vorbit și despre perioada de pregătire și startul Ligii a 2-a. “În perioada de pregătire băieții s-au comportat extraordinar, s-au implicat și au fost deschiși în a face tot ceea ce le-am cerut. Sunt niște băieți extraordinari, persoane de calitate și mă bucur că am posibilitatea să lucrez cu ei. Lucrăm zi de zi pentru a ne îmbunătăți. Știm ce avem de făcut și lucrăm pe aceste aspecte. În primul rând trebuie să creștem ca și persoane.

Emoții sunt de fiecare dată, toți avem emoții. Dacă nu ai ești de pe altă planetă. Ce pot să spun este că lucrăm zi de zi pentru ca la sfârșitul săptămânii să obținem maximum. Clujul e un oraș extraordinar, s-a dezvoltat și e un mediu foarte bun pentru a face performanță. Lumea urmărește sportul, nu numai fotbalul. Sper ca suporterii să fie alături de noi, cum au fost și până acum. Fanii sunt importanți și au fost alături de echipă, încă de la început și au fost peste tot”, a declarat Lobonț.

Noua achiziție, Mircea Axente și-a exprimat bucuria de a ajunge la Universitatea și este sigur că echipa va promova. “M-am acomodat foarte bine, îi știam pe mulți dintre noi colegi, am mai jucat cu ei la alte echipe. Clujul e un oraș frumos, primitor și mă simt foarte bine. Este ca o introducere pentru mine expoziția de azi pentru a simți spiritul acestei echipe, ce are o istorie în spate. Această istorie ne obligă la performanțe.

Este normal să țintim promovarea și în anul Centenarului ne dorim să sărbătorim împreună cu suporterii promovarea. Cu Bogdan Lobonț cred că facem o treabă foarte bună. Este un antrenor tânăr, a venit cu metode noi, care au prins foarte bine și cred că vom avea rezultate bune”, a precizat atacantul.

Fundașul Octavian Abrudan a vorbit, la rândul său, despre reluarea campionatului. “Nu știu cât de interesat este pentru cei de aici ce au văzut, însă pentru noi este. Sper să fie și dintre ei oameni pasionați de sport. Și eu am prieteni IT-iști care își doresc să facă sport și poate această acțiune îi face să se gândească mai mult la cum își petrec timpul liber. Eu zic că suntem pregătiți, rămâne să arătăm asta și pe teren. Sper să începem cu dreptul în primul meci al anului. Noi vrem să ne ajutăm unii pe alții și ne dorim să câștigăm fiecare meci”, a spus Abrudan.

Universitatea Cluj va reîncepe Liga a 2-a cu deplasarea de pe terenul Energeticianului. Partida va avea loc sâmbătă, 23 februarie, de la ora 13:00.

Comenteaza