Fotbaliștii Universității Cluj, la primul antrenament din 2018

Fotbaliștii Universității Cluj, la primul antrenament din 2018
Fotbaliștii de la ”U” Cluj au susținut luni dimineață, în Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”, prima ședință de pregătire din 2018.

Antrenorul Adrian Falub a avut la dispoziție 25 de jucători, singura noutate fiind Cristian Ene, un atacant transferat de la FC Viitorul.

"U" Cluj nu ar trebui să aibă emoții în privința promovării", au declarat la unison atacantul Dorin Goga și mijlocașul Gabriel Giurgiu.

"Vrem să începem returul cu dreptul și să ajungem în Liga a 2-a. Nu ar trebui să avem emoții în privința promovării, am mai spus-o. Nu va fi lejer, dar nu consider că vom întâmpina probleme la felul în care suntem organizați și pregătiți. Anul trecut am făcut o figură frumoasă, mai ales în Cupa României, unde am întâlnit echipe mai bine cotate decât noi. Am demonstrat prin jocul prestat că nu suntem o formație de Liga a 3-a, însă am pornit pe acest drum, am ales să facem pașii treptat și, deocamdată, aici suntem", a declarat Goga, completat de căpitanul "Șepcilor roșii".

"Trebuie să tratăm foarte serios partea a doua a campionatului, pentru că am avut unele probleme în tur. Depinde numai de noi dacă vom ajunge în Liga a 2-a. Suntem pe primul loc, iar dacă vom rămâne concentrați și ne vom face treaba pe teren, nu cred că vom rata promovarea", a subliniat Giurgiu.

Antrenorul Falub a fost mai moderat și a avertizat că "U" nu va avea o misiune facilă în retur: "Vrem să promovăm, rămâne de văzut dacă și putem. Suntem într-o poziție bună și trebuie să muncim mult, să ne concentrăm pe ce avem de făcut. Nu va fi simplu, am văzut în tur că am ajuns destul de târziu pe primul loc. Ne aflăm aici și nu avem voie să mai pierdem această poziție. Cred că va fi un retur echilibrat. Nu avem foarte multe puncte avans, ca să spunem că suntem deja promovați, dar avem o șansă mare de care trebuie să profităm. În serie sunt echipe bune, care se vor întări și ele. Ne mai trebuie un fundaș stânga, un mijlocaș și un vârf".

Lotul "șepcilor roșii" va fi completat în perioada următoare cu nume noi, a confirmat managerul sportiv al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău: "Obiectivul pentru 2018 este promovarea și formarea unui lot competitiv pentru Liga a 2-a începând de astăzi. Lotul nostru este valoros, băieții au demonstrat că pot face diferența. Vor mai veni jucatori cel puțin la nivelul celor experimentați, dar și fotbaliști foarte tineri, de 16-17 ani, pentru că vrem să facem o investiție în viitor".

Lotul prezent la reunire:

Portari: Călin Albuț, Iulian Dinu, Rareș Pop, Andrei Pop, Andrei Gorcea

Fundași: Rareș Takacs, Paul Chiș, Octavian Abrudan, Mihai Onicaș, Andrei Cordoș, Tudor Telcean, Victor Manu

Mijlocași: Gabriel Giurgiu, Adrian Micaș, Răzvan Greu, Octavian Ursu, Denis Hordouan, Andrei Cobârzan, Raul Saroși, Sebastian Salcău

Atacanți: Cristian Ene, Dorin Goga, Iuliu Hațiegan, Valentin Lemnaru, Brian Lemac

Învoit: George Florescu

 

Comenteaza