Fotbalistul Antonio Reyes, mort într-un accident rutier. A câștigat de cinci ori Europa League

Fotbalistul Antonio Reyes, mort într-un accident rutier. A câștigat de cinci ori Europa League

Jose Antonio Reyes a murit într-un accident rutier. Tragedia s-a produs în timp ce fotbalistul se întorcea acasă de la un antrenament. Reyes se afla în mașină alături de alte două persoane. Una dintre acestea, Jonathan Reyes, care era verișorul fotbalistului, a murit în urma impactului.

Juan Manuel Calderon, a doua persoană care se afla în mașină, era un alt verișor al lui fotbalistului, conform GSP. Potrivit Marca, acesta a ajuns în stare gravă la spital, cu 60% arsuri pe suprafața corupului. Fotbalistul a pierdut controlul autovehiculului, care a ieșit de pe carosabil și a luat foc.

Clubul de fotbal Sevilla a confirmat informația: „Nu puteam da o veste mai proastă. Jose Antonio Reyes a murit într-un accident de circulație. Odihnește-te în pace!”. Accidentul a avut loc pe autostrada A-376, care face legătura dintre orașul natal al lui Reyes, Utrera, și Sevilla. Autoturismul fotbalistului a părăsit carosabilul la ora 11:40, ora locală, și a luat foc.

Reyes încă juca fotbal în liga secundă spaniolă la Extremadura. De-a lungul carierei a evoluat pentru Sevilla, Arsenal, Real Madrid, Espanyol, Cordoba și Benfica. Sergio Ramos, căpitanul lui Real Madrid, a fost primul dintre jucători care a reacționat când a auzit de tragedie: „Terminat. Distrus. Nu am cuvinte! Condoleanțe familiei. Nu te vom uita niciodată, amice. Odihnește-te în pace, frate!”.

Thierry Henry a reacționat: „Sunt devastat să aud această veste tristă despre Jose Antonio Reyes. Jucător minunat, coleg și o ființă excepțională. Îmi doresc ca familia și prietenii lui să aibă puterea și curajul să treacă peste această perioadă dificilă”.

Reyes a avut o carieră impresionantă în cupele europene. Deține recordul pentru cele mai multe trofee câștigate de Europa League! A izbutit să ridice de cinci ori cupa, de trei ori cu Sevilla și în două rânduri cu Atletico Madrid. N-a reușit însă niciodată să se impună în Champions League. Cel mai aproape în 2006, când juca la Arsenal. A intrat în minutul 85 al finalei cu Barcelona, însă n-a putut evita înfrângerea, scor 1-2.

Mai are în palmares o Supercupă a Europei cu Atletico. În Spania a mai cucerită o Cupă a Regelui cu Sevilla și un titlu cu Real Madrid. În Premier League a câștigat alături de Arsenal un titlu și o Cupă a Angliei. În Portugalia a obținut Cupa Ligii cu Benfica.

Printre cele cinci trofee de Europa League câștigate de Reyes se numără și cel de la ediția 2012, când finala a avut loc la București, pe Național Arena. Atunci, Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao cu 3-0. Reyes a ratat însă ultimul act, fiind transferat în ianuarie de Sevilla. A contribuit însă din plin în acel sezon european al lui Atletico Madrid, marcând trei goluri în șapte partide.

În 2006, pe când evolua la Real Madrid, Reyes a întruntat-o și pe Steaua. Ibericul a prins numai 4 minute în fața echipei conduse pe atunci de Cosmin Olăroiu, la returul de pe Santiago Bernabeu din faza grupelor, fiind introdus în minutul 86 în locul brazilianului Robinho. „Galacticii” s-au impus atunci cu 1-0, după autogolul lui Bănel Nicoliță.

Comenteaza