Fotbalistul lui "U" care speră să joace la EURO 2024. "Să-mi fac gânduri... "

Fotbalistul lui "U" care speră să joace la EURO 2024. "Să-mi fac gânduri... "
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

N-amai jucat la Națională din 2019, dar acum a mărturisit că și-ar dori să fie prezent la Campionatul European din Germania. 

Alex Chipciu, mijlocașul Universității Cluj, nu a mai jucat la Naţionala României din septembrie 2019, în cadrul preliminariilor pentru EURO 2021, dar are speranţe, mici ce-i drept, că va putea bifa un nou turneu final alături de tricolori după cel din 2016.

Reprezentativa pregătită de Edi Iordănescu a reuşit să se califice la EURO 2024, după ce a terminat preliminariile pe primul loc, neînvinsă.

Ultimul jucător al lui "U" Cluj care a îmbrăcat tricoul Naționalei României este Gicu Grozav. Convocat de Victor Pițurcă în 2012 pentru stagiul de pregatire din Elveția și Austria, atacantul a debutat cu gol în partida cu Elveția, câștigată de tricolori cu 1-0.

”Nucleul cred că o să fie din jucătorii care au fost în preliminarii”

Fotbalistul de 34 de ani a dezvăluit că şi-ar dori să fie chemat la turneul final din Germania, dar este conştient că nucleul pe care se va baza selecţionerul României va fi cel din calificări.

Jucătorul lui U Cluj consideră că tricolorii au meritat calificarea la EURO, mai ales în contextul în care au învins-o şi pe Elveţia, cea care era dată drept favorita grupei la startul preliminariilor.

”Păi, cred că dacă eram vreo soluţie, până acum mă chemau. Nucleul cred că o să fie din jucătorii care au fost în preliminarii.

Să-mi fac gânduri... Da, e frumos la EURO, nu pot să fiu iprocrit. Nu ştiu nivelul de la echipa naţională, dacă aş fi fost în preliminarii aş fi simţit. Aş fi zis, bă, sunt mai bun decât ăla.

E clar că e important că ne-am calificat la EURO. Mie mi-a fost frică înainte de meciul cu Israel, îi vedeam o echipă bună, care domina, pasa. A fost şi conjunctura asta. Ultimele meciuri de la echipa naţională ne dau senzaţia că ne-am calificat pe merit. Am bătut şi Elveţia", a spus fotbalistul Universității Cluj la Orange Sport.

Alex Chipciu a debutat la naţionala României în 2011, iar de atunci a adunat 47 de meciuri, cu şase goluri. El a făcut parte şi din lotul tricolorilor prezent la EURO 2016, ţinut în Franţa.

Meciurile României la EURO 2024

Naţionala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)\
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

Comenteaza