FOTO/VIDEO: U-BT a câștigat și meciul 2 din finala cu Steaua. ”Studenții”, încurajați de peste 3000 fani

FOTO/VIDEO: U-BT a câștigat și meciul 2 din finala cu Steaua. ”Studenții”, încurajați de peste 3000 fani
Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au învins-o pe Steaua cu 84-80, la Sala Sporturilor Horia Demian, în al doilea meci din finala campionatului.

Echipa lui Mihai Silvășan conduce în acest moment cu 2-0, având nevoie de încă o victorie cu "roș-albaștrii" pentru a cuceri titlul. Scorurile înregistrate pe sferturi au fost 14-15, 23-19, 16-21 și 31-25.

Vlad Moldoveanu a înscris 23 puncte pentru clujeni, urmat de Maksym Pustozvonov (22), Kyndall Dykes (12), Ousmane Barro (9), Filip Adamovic (8), Rolland Torok (6), Kuti Nandor (2) și Vaidas Kariniauskas (2). Pentru oaspeți au marcat Marius Runkauskas (21), Nikola Malesevic (17), Morris Curry (12), Iuri Frasenic (11), Randal Falker (10), David Dudzinski (7) și Cătălin Baciu (2).

La meci au asistat peste 3.000 de suporteri ai "studenților", care au creat o atmosferă spectaculoasă. Steaua a fost încurajată și ea de aproximativ 150 fani.

"Am fost cu patru puncte mai buni ca ei, însă 2-0 e tot ce contează. Azi am avut un început de joc mai prost, ei au controlat începutul de meci, a fost o luptă fizică foarte grea pentru noi. Din fericire, nu am renunțat, nu avem voie să renunțăm absolut niciun minut! Ne-au împins niște fani minunați de la spate, și astăzi au fost senzaționali și le mulțumim pentru suport. Până la urmă am reușit să controlăm meciul în mare parte și să câștigăm", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan.

"Apreciem cu adevărat numărul mare de fani care a venit să ne susțină, a fost o atmosferă cu adevărat minunată, așa cum trebuie să fie într-o finală. Am început mai greu, însă acești fani minunați ne-au împins de la spate și ne-au băgat în joc, le mulțumim din suflet! Sperăm să avem o atmosferă la fel în București, însă va fi greu, mai ales că jucăm în sala lor, dar nu avem timp să ne plângem, așa este într-ofinală, trebuie să muncim", a spus Maksym Pustozvonov.

Meciul 3 al finalei U-BT Cluj - Steaua va avea loc vineri, 26 mai, de la ora 20:00, la București. Cu o victorie pe terenul "roș-albaștrilor", "studenții" vor bifa al cincilea titlu din palmares. Ardelenii au luat ultimul campionat în 2011.

Comenteaza