FOTO/VIDEO: ”U” se poate gândi deja la Liga a III-a » A câștigat cu 8-0 prima manșă cu Târgu Lăpuș

FOTO/VIDEO: ”U” se poate gândi deja la Liga a III-a » A câștigat cu 8-0 prima manșă cu Târgu Lăpuș
”U” Cluj a bătut-o cu 8-0 pe campioana Maramureșului, Târgu Lăpuș, sâmbătă, pe Cluj Arena, în prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a.

"Șepcile roșii" au deschis scorul prin golgheterul Brian Lemac (11), cu un șut din centrul careului. Avantajul Universității a fost majorat de Darius Hîmpea (33), care a înscris cu capul. Trei minute mai târziu, Lemac (33) a realizat dubla și scorul a devenit 3-0.

Până la finalul primei reprize, echipa lui Marius Popescu a mai punctat de încă două ori. Veteranul Dorin Goga (44) a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului, iar în minutul următor (45) a marcat pentru 5-0.

"U" Cluj a dominat și în actul secund. Rareș Takacs (77) a dus scorul la 6-0, iar Goga (85) a înscris apoi, cu stângul, de la 16 metri. S-a terminat 8-0 pentru "studenți", Goga (93) închizând tabela cu o scăriță.

În urma acestui rezultat, elevii lui "Papi" se pot gândi deja la Liga a III-a. Returul barajului cu Târgu Lăpuș este programat sâmbăta viitoare, pe 24 iunie, de la ora 17:30, pe terenul maramureșenilor.

Spectacolul de pe gazon a fost dublat și de atmosfera din tribune. În ciuda ploii, pe Cluj Arena s-au adunat peste 4.500 fani ai Universității.

O parte dintre ei s-au strâns pe Bulevardul Eroilor cu trei ore înainte de meci, iar apoi au pornit în marș spre stadion. Printre ei s-a aflat și fostul mare jucător al "Șepcilor roșii", Remus Câmpeanu (78 ani), dar și atletul legitimat la CS "U" Cluj, Antoniu Opriș (20 ani).

Fanii au afișat bannere cu mesaje precum "U", simbolul unor inimi românești", respectiv "Viața în Alb și Negru, plină de Culoare".

"A fost un an greu pentru noi, o spun sincer. Victoria de astăzi (sâmbătă - n. red.) a fost concludentă, am făcut un joc bun și îmi felicit băieții pentru dăruire. Suntem la un nivel profesionist în ceea ce privește nivelul antrenamentelor, recuperarea jucătorilor, nu cred că sunt diferențe majore între "U" Cluj și echipele din Liga I, din acest punct de vedere.

Copiii care au venit aici au dovedit că merită să joace pentru această echipă, lângă niște fotbaliști experimentați, cu sute de meciuri pe prima scenă. Mulți dintre ei s-au dezvoltat și au progresat. "Veteranii" Universității Cluj (Abrudan, Giurgiu, Goga, Păcurar, n.red) sunt determinanți din toate punctele de vedere, iar acest detaliu îi obligă pe cei mici să dea totul pentru "U". Clubul, cu tot ceea ce înseamnă el, a evoluat exemplar în acest an", a declarat antrenorul lui "U" Cluj, Marius Popescu.

Universitatea a terminat pe primul loc în liga a patra clujeană, cu 82 puncte. Echipa lui Marius Popescu a înregistrat 27 victorii, un singur egal, și un golaveraj de 167-9. Săptămâna trecută, "Șepcile roșii" au luat și Cupa României pe județ, după ce au trecut cu 7-0 de Gloria Cătina (liga a V-a).

Târgu-Lăpuș (câștigătoarea Seriei Sud) a bătut-o cu 3-0 pe Avântul Bârsana (campioana Seriei Nord), în finala Ligii a IV-a din Maramureș. Golurile au fost marcate de Marian Satmari (dublă) și de Paul Buda.

Universitatea Cluj - Lăpușul Târgu Lăpuș 8-0 (5-0)

Au marcat: Goga (44, 45, 85, 93), Lemac (11, 33), Hîmpea (33), Takacs (77)

"U" Cluj: Man - Budăcan, Abrudan, Ionescu, Manu - Giurgiu, Rogozan - Takacs, Goga, Hîmpea - Lemac. Antrenor: Marius Popescu

Au mai intrat: Fizeșan, Fodor, Chiorean

Lăpușul Târgu Lăpuș: Lovasz - Leșe, Habeu, Ungur, Nyegrai - Petreuș, Buda, Burza, Taraczkozi - Costenar, Satmari. Antrenor: Cristian Vasc

Stadion: Cluj Arena

Asistență: 4.500

loading...
Comenteaza