Francezul care a ieșit golgheter în tricoul CFR-ului și-a anunțat retragerea din fotbal

Francezul care a ieșit golgheter în tricoul CFR-ului și-a anunțat retragerea din fotbal
| Foto: lookplus.ro

Atacantul care a mai evoluat în România pentru FCSB și Dinamo a renunțat la cariera de profesionist.

Ajuns în Gruia în 2013, din Scoția, de la St. Johnstone FC, Gregory Tade a fost unul dintre cei mai buni atacanți ai CFR-ului în perioada dintre titlurile 3 și 4 din istoria clubului. Francezul a devenit chiar golgheterul primei ligi în sezonul 2014-2015, iar mai apoi a jucat FCSB și la Dinamo.

Deși și-a mai anunțat încă o dată retragerea, imediat după experiența alături de "Câinii roșii", de această dată decizia lui Tade spune definitiv adio carierei de fotbalist, iar atacanul a transmis un mesaj emoționant.

"A început ca un vis să am numele meu pe spatele tricoului, tot ce îmi doream să fac era să joc ca fratele meu. De la fotbal amator la fotbalul din Liga Campionilor. A fost nevoie de ceva muncă grea și sacrificii și a meritat totul.

Mă bucur că am întâlnit mulți antrenori grozavi și colegi de echipă pe parcurs. Împărtășesc niște amintiri grozave cu voi toți și le voi prețui până voi muri. Mulțumesc tuturor cluburilor din care am făcut parte și tuturor fanilor care m-au aplaudat vreodată în vremurile bune și rele.

Cred că în acest joc primești ceea ce dai, nu mi-e teamă să spun că nu am fost binecuvântat cu talent, dar nu mi-a fost niciodată frică să muncesc din greu și datorită acestui lucru am putut să-mi câștig existența din asta.

În general, sper că am fost un bun coechipier și un mare servitor pentru toate cluburile din care am făcut parte. Mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat, a fost o călătorie grozavă", a transmis Tade, potrivit Digisport.

În sezonul 2014-2015, al doilea pentru el în tricoul CFR-ului, francezul a marcat 18 goluri în prima ligă și a cucerit titlul de golgheter. Per total, Gregory Tade a marcat de 23 de ori și a oferit 4 pase decisive în 57 de apariții pentru clubul din Gruia.

Comenteaza