Franța - Anglia este meciul zilei la Campionatul Mondial 2022

Franța - Anglia este meciul zilei la Campionatul Mondial 2022
| Foto: fifa.com

Cele două mari rivale se întâlnesc pentru a treia oară la un turneu final mondial.

După ce Croația a reușit surpriza și a elimina marea favorită, Brazilia, iar Argentina a trecut la loviturile de departajare de selecționata Țărilor de Jos, a doua zi a sferturilor de finală propune un duel fotbalistic al cărui prim episod a avut loc în urmă cu aproape 100 de ani.

Franța și Anglia s-au întâlnit pentru prima dată în 1923, iar inventatorii fotbalului s-au impus cu 4-1. De-a lungul timpului, cele două selecționate s-au duelat în două rânduri la Campionatul Mondial. Vezi cotele Superbet de la Mondial şi alege inspirat!

Primul duel la un turneu final mondial a fost în 1966, când Anglia a câștigat cu 2-0 și a cucerit și trofeul la finalul competiției. Apoi, cele două s-au duelat din nou în 1982, iar tot englezii s-a impus, scor 3-1. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

De asemenea, Franța și Anglia s-au duelat de trei ori și în cadrul Campionatelor Europene. Cele două au remizat în 1992 (0-0) și 2012 (1-1), iar francezii au ieșit învingători în meciul de la EURO 2004, scor 2-1.

Partida dintre Franța și Anglia e programată la 21:00, în timp ce Portugalia și Maroc se vor întâlni de la 17:00, în primul meci al zilei.

Comenteaza