Breaking news Franța a învins clar Croația și a devenit noua campioană mondială

Franța a învins clar Croația și a devenit noua campioană mondială
| Foto: foto facebook.com/fifaworldcup

Conduși din teren de Griezmann, elevii lui Didier Deschamps au reușit să câștige al doilea trofeu suprem din istorie.

Începutul de meci i-a găsit pe croați în atac. Est-europenii au dominat primele minute de joc și au amenințat poarta lui Lloris. Totuși, francezii au profitat de devierea nefericită a lui Mandzukic și au deschis scorul. Croații au revenit în atac, iar după o jumătate de oră de joc au restabilit egalitatea, prin Perisic.

Mijlocașul croat a fost protagonist și zece minute mai târziu, când a comis un henț în careu. Griezmann a transformat penalty-ul rezultat și Franța a intrat în avantaj la cabine, scor 2-1.

La trei minute de la reluare, croații au avut o nouă oportunitate, prin Rebic, iar naționala “cocoșului galic” a răspuns prin ocazie lui Mbappe. Apoi, au urmat zece minute de foc. Pogba a majorat diferența în minutul 59, iar Mbappe a dus scorul la 4-1, șase minute mai târziu.

În minutul 69, Mandzukic a profitat de o eroare mare a lui Lloris și a prelungit suspansul. Chiar dacă croații au mai încercat revenirea prin Rakitic, Franța s-a impus cu 4-2 și a cucerit pentru a doua oară în istorie titlul mondial.

Echipe de start:

Franța: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Kante (N’Zonzi ‘55), Pogba – Mbappe, Griezmann, Matuidi (Tolisso ’73) – Giroud (Fekir ’81)

Croația: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic (Pjaca ‘81)– Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric ‘71), Modric, Perisic - Mandzukic

Comenteaza