FRF îşi alege astăzi noul preşedintele. Cine sunt cei patru candidaţi şi cine este dat câştigător la casele de pariuri

FRF îşi alege astăzi noul preşedintele. Cine sunt cei patru candidaţi şi cine este dat câştigător la casele de pariuri

Alegerile pentru şefia FRF sunt programate să înceapă miercuri, de la ora 11.00, la "Casa Fotbalului" unde 257 de electori din toată ţara vor vota ocupantul celui mai important birou de pe strada Emilian Şerbănică pentru următorii patru ani. 

Creditaţi cu cele mai mari şanse sunt Răzvan Burleanu, actualul şef, şi fostul oficial de la UEFA, Ionuţ Lupescu. În cursă s-au mai înscris Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan. Dosarul lui Sorin Răducanu, fost atacant la Dinamo şi Sportul, a fost respins.

Oamenii de fotbal anticipează o luptă umăr la umăr între Lupescu şi Burleanu, câştigătorul urmând a se decide la fotofiniş, deşi ambii favoriţi şi-au exprimat, în ultimele zile, crezul că se vor impune detaşat şi că nu va mai exista turul al doilea.

Actualul şef al FRF pretinde că va continua să conducă Federaţia Română de Fotbal şi după 18 aprilie. "Ceea ce mă face să fiu încrezător este că din 2014 peste 100 de membri afiliaţi mi-au dat votul lor. Deci şi acum mă bazez pe votul lor. Consider că, în proporţie covârşitoare, cei 255 de alegători sunt independenţi. Nu am găsit în programul lui Lupescu o singură idee care să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc", e încrezător Răzvan Burleanu.

Acelaşi optimism l-a arătat şi Ionuţ  Lupescu. “Eu sunt sigur că vom câştiga din primul tur. Spun asta după discuţiile pe care le-am avut cu membrii votanţi. Unii au fost mai timizi, alţii au fost ofensivi. Unii m-au privit în ochi, alţii nu. Eu sunt pesimist şi zic că voi obţine 65-70% din voturi. Colegii sunt mai optimişti”, e de părere fostul număr 5 de la Bayer Leverkusen.

Casele de pariuri au inclus în ofertă alegerile pentru postul de preşedinte FRF. Agenţia eFortuna consideră că Ionuţ Lupescu are prima şansă, cota sa fiind 1.50. Răzvan Burleanu, preşedintele în exerciţiu, e cotat cu 2.40,  Marcel Puşcaş are o cotă uriaşă, 40.00, în timp ce Ilie Drăgan nici măcar nu e privit ca un potenţial câştigător, numele acestuia nefiind inclus în ofertă.

Miercuri, 18 aprilie, pe lângă alegerea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, în şedinţa Adunării Generale are loc şi stabilirea, în urma votului, noilor membrii ai Comitetului Executiv. Lista finală a candidaţilor a fost aprobată, iar pentru multe posturi nu se va da o bătălie, fiindcă s-au înscris un număr limită de concurenţi. E cazul reprezentanţilor Ligii 1, 2, fotbal feminin şi cluburi cu activitate exclusivă de copii şi juniori.

În privinţa reprezentanţilor din Liga 2 înscrişi pentru cele două locuri disponibile, aceştia sunt doar doi: Marius Burcă, preşedintele clubului Metaloglobus Bucureşti, şi Marcel Ghergu, preşedintele Chindiei. Astfel, cum nu au concurenţă, cei doi conducători vor fi noii reprezentanţi ai ligii secunde în CEx. Auraş Braşoveanu, actualul membru al ligii secunde, alături de Ghergu, nu a mai dorit să candideze pentru încă un mandat.

La Liga a 3-a, pentru cele două posturi se vor lupta trei candidaţi. Florin Spînu (ACSO Filiaşi) şi Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) vor să îşi continue treaba începută în luna august 2017, iar noutatea o reprezintă înscrierea la alegeri a lui Călin Cojocaru (Naţional Sebiş).

Mai jos regăsiţi structuri sportive pentru care vor avea loc alegeri ca să se stabilească reprezentantul sau reprezentanţii în CEx (în paranteză e trecută cifra cu numărul membrilor care vor intra în Comitet din respectiva structură sportivă):

Asociaţii Judeţene de Fotbal (1) - în prezent este Octavian Goga
1. Octavian Goga
2. Cristian Sava

Liga 1 (2) - în prezent sunt Valeriu Argăseală şi Dănuţ Coman
1. Valeriu Argăseală
2. Cristian Tănase


Liga 2 (2) - în prezent sunt Auraş Braşoveanu şi Marcel Ghergu
1. Marius Burcă
2. Marcel Ghergu

Liga 3 (2) - în prezent sunt Florin Spînu şi Mihai Dăscălescu
1. Florin Spînu
2. Mihai Dăscălescu
3. Călin Alexandru Cojocaru

Fotbal Feminin (1) - în prezent este Alin Cioban
1. Alin Cioban

Cluburi cu activitate exclusivă de copii şi juniori (1) - în prezent este Cătălin Cighir

1. Cătălin Cighir

Fotbal în sală (1) - în prezent este Cristian Vornicu
1. Cristi Vornicu
2. Toader Ştefu
3. Eduard Kovacs

Ceilalţi reprezentanţi ai Comitetului Executiv al FRF sunt:

Răzvan Burleanu (FRF) - preşedinte
Gino Iorgulescu (LPF) - prim vicepreşedinte
Kyros Vassaras (CCA) - preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor
Emilian Hulubei - preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPro
Mihai Stoichiţă - preşedintele Comisiei Tehnice FRF

Etichete
Comenteaza