Fundația patronată de Prințul Harry al Marii Britanii a invitat România la Jocurile Invictus 2017

Fundația patronată de Prințul Harry al Marii Britanii a invitat România la Jocurile Invictus 2017
Ţara noastră va participa cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniți, veterani ai teatrelor de operații, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ediția 2017 a jocurilor se va desfășura la Toronto, în perioada 24 - 30 septembrie, și va reuni aproape 600 de sportivi, care se vor întrece în cadrul a 12 discipline.

România a primit oficial invitația Guvernului de la Ottawa de a participa la ediția 2017 a Jocurilor Invictus ca urmare a dialogului purtat la nivelul ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc, respectiv al șefului Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, cu omologii canadieni.

"Ministerul Apărării Naționale a inițiat, astfel, demersurile de confirmare a participării și înscriere a echipei României la Invictus 2017 și va desfășura, în perioada următoare, prin Secția Paralimpică a Clubului Sportiv al Armatei 'Steaua' București, procedurile pentru selecția componenților echipei de sportivi și definitivarea strategiei de pregătire și antrenament", precizează MApN.

Jocurile Invictus sunt organizate de fundația cu același nume, patronată de Prințul Harry al Marii Britanii, în scopul de a crește gradul de informare a publicului larg cu privire la problematica veteranilor răniți în teatrele de operații și de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea acestora, relatează agerpres.ro.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza