Giurgiu, prezentat oficial la “U”: “Avem nevoie de pasiune și de încredere pentru a realiza obiectivul pe care ni-l propunem”

Giurgiu, prezentat oficial la “U”: “Avem nevoie de pasiune și de încredere pentru a realiza obiectivul pe care ni-l propunem”

Fostul mijlocaș al “Șepcilor roșii” a devenit oficial noul manager sportiv al formației pentru care a jucat în peste 250 de meciuri.

Gabriel Giurgiu a început oficial munca la “U” Cluj. Revenit alături de “studenți” după retragerea din activitate în 2019, fostul jucător își propune să obțină noi performanțe alături de formația clujeană. Giurgiu a dezvăluit profilul jucătorilor pe care și-I dorește la “U” Cluj, dar a vorbit și despre relația cu antrenorul Erik Lincar

“Am venit la inițiativa domnului Ovidiu Blag. A fost o negociere foarte rapidă, ne-am înțeles repede pentru că am încredere în noua conducere, în antrenor și am venit cu dorință de muncă. Știm că avem nevoie de foarte multă muncă, de multă pasiune și de încredere în ceea ce facem pentru a realiza obiectivul pe care ni-l propunem. Știu la ce am venit. Poate vor fi chiar 24 de ore din 24 de lucru, dar îmi place ideea și sunt convins că împreună cu staff-ul și conducerea vom reuși ceea ce ne propunem.

În primul rând trebuie să fiu sincer, corect, muncitor și să pun suflet, să fim un grup unit toți cei care suntem în club. Vom face tot posibilul să fie așa. Vreau să vad jucători care vin cu o mentalitate diferită, jucători care își doresc să progreseze, care își doresc că muncească și să facă performanță. Nu ne permitem să plătim sume mari de transfer, dar vom încerca să găsim jucători care să se plieze pe filosofia lui Erik. Ne dorim un joc dinamic, plăcut ochiului, care să ne aducă satisfacție.

E o provocare pentru mine, mai ales că vin într-o altă poziție. Cu muncă, cu încredere și cu ambiție cred că pot să fac față și am început să învăț multe lucruri în ultimii ani. E clar că ambiție înseamnă evoluție și performanță”, a declarat Gabriel Giurgiu.

Care va fi relația cu noul antrenor al Universității Cluj

”Erik Lincar era secund la Chiajna când jucam acolo. Chiar am avut câteva discuții în legătură cu metodologia lui, cu sistemul lui de joc, iar mie mi-a plăcut foarte mult ce am văzut la el și ceea ce a reușit la Turris. Ne pare rău tuturor celor care suntem U-iști că nu am reușit să promovăm în anii trecuți. Nu vreau să spun că cineva a greșit, vreau să mă uit la ceea ce vrem noi să facem.

Țin legătura cu Erik și trebuie să facem o strategie și să vedem ce jucători vor pleca și vor veni. M-am uitat la meciuri și am fost atent la ce s-a întâmplat în fotbal. E foarte important să aduci jucători care să confirme. Nu e ușor să joci la ”U” Cluj. E presiune, noi trebuie să ne gândim la jucători care să se impună din toate punctele de vedere”, a spus managerul sportiv.  

Fostul mijlocaș își dorește să lucreze alături de vechii săi colegi la “U” Cluj

Gabriel Giurgiu a vorbit și despre grupul de jucători care și-a dorit înainte de finalul sezonului să preia conducerea “studenților” și a dezvăluit că își dorește să colaboreze pe viitor cu foștii săi colegi.

“Eram și eu inclus în proiect. Noi ne-am gândit la un plan pentru rederesarea echipei, pe termen mediu și lung. Nu s-a reușit în acel moment. Noi am vrut să se știe că și noi am dori să venim la club, nu am vrut să facem scandal. Sunt convins că fiecare dintre noi și-ar dori să ajute la redresarea clubului. Sper să vină și ei alături de noi în viitorul apropiat”, a explicat fostul mijlocaș.

Prezent alături de Giurgiu la investirea sa în funcție, managerul executiv Ovidiu Blag a detaliat motivele care l-au făcut să își îndrepte atenția către fostul jucător pentru ocuparea funcției de manager sportiv. În plus, Blag l-a asigurat pe Giurgiu de susținerea totală din partea conducerii și a vorbit despre dorința oficialilor de la “U” Cluj de a coopta în proiect cât mai mulți foști jucători ai “Șepcilor roșii”.

“Am reușit să stabilizăm componenta sportivă, prin antrenorul Erik Lincar și managerul sportiv Gabi Giurgiu. De abia aștept să înceapă treabă, să conturăm o echipă și să vorbim despre planurile noastre de viitor. Avem o echipă redutabilă din punct de vedere al băncii tehnice și a managerului sportiv și îi urez <<Bine ai venit!>> lui Gabi în familia noastră.

În strategia mea este scris cu litere de aur că trebuie să recurgem la alăturări ale celor care au marcat istoria acestui club. Gabi Giurgiu se numără printre aceste nume. Atunci când m-am fixat pe numele lui, m-am gândit și la ceea ce a făcut el ca jucător. Este indisolubil legat de vocala <<U>>. Mai mult decât atât el are și studii de management sportiv. Am văzut și dorința sa de a performa.

A contat și o discuție pe care a avut-o cu Erik Lincar. Deși nu s-au mai văzut de 10 ani, au achesat la celeași idei de strategie în ceea ce privește alcătuirea unei noi echipe. Amândoi apreciază spiritul de luptător, iar acesta este profilul jucătorilor pe care îi caută. De asemenea, având oameni de calitatea lui Gabi Giurgiu suntem eliberați de griji pe plan sportiv.

În opinia mea avem doi oameni mai mult decât potriviți, oameni care respiră fotbal, iar noi ceilalți ne putem ocupa de altceva decât să interacționăm cu constrcuția pe care ei o fac. Nu avem nicio problemă în a spune da, după ce spun și ei da. Persoane mai potrivite decât cei doi nu cred că puteam găsi pentru aceste poziții.

Am discutat și cu Goga, care la rândul său a discutat cu Gabi Giurgiu. Toți au pus interesul Universității Cluj pe primul loc. Nu cred că faptul că a ajuns aici Giurgiu și nu Goga poate lăsa loc de interpretări. Mă interesează să integrăm foștii jucători, să le dăm repsonsabilități, care să îi valideze din punct de vedere profesional. Cu cât vin mai mulți foști jucători, cu atât ne simțim mai puternici”, a declarat Ovidiu Blag.

Comenteaza