Gabi Szabo: "Premiile vor fi dublate pentru sportivii de la judo"

Gabi Szabo:
Ministrul tineretului şi sportului, Gabriela Szabo, a fost prezentă la Cluj-Napoca pentru a se întâlni cu antrenorul lotului de judo, Florin Bercean, pentru a discuta rezolvarea problemelor cu care se confruntă în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din Brazilia.

Cu această ocazie fosta mare atletă Szabo a dezvăluit faptul că sportivii şi antrenorii de la judo vor fi recompensaţi dublu de către guvern faţă de cât prevede legislaţia în vigoare, 18.500 de lei.

"Am ţinut foarte tare să vin şi să felicit echipa de judo pentru rezultatul frumos pe care l-au obţinut la campionatul mondial. Pentru toţi care fac excelenţă în sport voi fi acolo lângă ei să-i susţin cu tot ceea ce pot să fac pentru ei. Sportivele care au câştigat medalia de argint vor avea premierea dublată. Încercăm să găsim cât mai multe rezolvări pentru sportul românesc pentru ca sportivilor și antrenorilor să nu le lipsească nimic în drumul spre Jocurile Olimpice pentru că prioritatea noastră este ca la Jocurile Olimpice să ne prezentăm onorabil.

Ştiu că banii nu sunt suficienţi niciodată când e vorba de marea performanţă. Din această perspectivă, sunt aici să vorbesc cu domnul Berceanu să vedem cu ce probleme se confruntă, să vedem cât putem să le rezolvăm în timp foarte, foarte scurt. La anul viitor bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului va fi prioritizat pe federaţiile care intră în calificările pentru Jocurile Olimpice, pentru toţi cei care tind să câştige medalii", a spus Szabo.

Totodată, ministrul a lăudat autorităţile locale pentru infrastructura existentă la Cluj-Napoca, spre deosebire de alte oraşe din ţară. 

"Clujul trebuie felicitat din această perspectivă, pentru că dacă ne ducem în alte oraşe şi vedem partea de infrastructură care este în suferinţă, Clujul stă cât de cât bine. Acum am venit să vedem ce putem să mai facem astfel ca sportivilor să nu le lipsească nimic în drumul spre Rio şi spre medalie. Eu sunt de acord și sper ca autoritățile locale, atât aici, la Cluj, cât și în țară, să se implice în sport, fie el de performanță, fie de masă, pentru că acesta este o parte din rolul unei administrații locale."

Szabo a atins şi problema sporturilor de iarnă. "Ne interesează promovarea sporturilor de iarnă pentru sunt foarte mulţi practicanţi în România, dar este un sport scump, trebuie să recunoaştem. Pentru marea masă a populaţiei, sporturile de iarnă sunt sporturi scumpe, nu numai în România, dar peste tot în lume", a încheiat ministrul.

Comenteaza