Gabriel Giurgiu: ”La ce jucători avem, n-ar trebui să întâmpinăm probleme nici în Liga a III-a”

Gabriel Giurgiu: ”La ce jucători avem, n-ar trebui să întâmpinăm probleme nici în Liga a III-a”
Căpitanul Universității Cluj, Gabriel Giurgiu a prefațat, joi, următorul sezon al ”Șepcilor roșii”. ”La ce jucători avem, n-ar trebui să întâmpinăm probleme nici în Liga a III-a”, spune mijlocașul de 34 ani.

Luni, 17 iulie, echipa lui Marius Popescu se va reuni pentru pregătirea noului sezon. Pe 9 august este programat primul meci oficial, în Cupa României, cu Unirea Dej, iar în 26 august va avea loc prima etapă din Liga a III-a. Căpitanul "studenților", Gabriel Giurgiu, nu are nicio emoție în privința echipei care va promova în Liga a II-a.

"Ne-am odihnit puțin, ne-am încărcat bateriile cum s-ar spune. Dar sunt nerăbdător să ne apucăm de treabă. Urmează un alt sezon, trebuie să fim pregătiți și, bineînțeles, să promovăm. Acesta e obiectivul nostru. E clar că o să fie mai greu, vom avea deplasări mai lungi, vom întâlni alte echipe, dar la ce jucători avem, n-ar trebui să întâmpinăm probleme nici în Liga a III-a. Întăriri au venit, trebuie să fim o echipă competitivă", a declarat Giurgiu pentru ZIUA de CLUJ.

Pe 3 septembrie, Giurgiu va împlini 35 ani. Cu toate astea, mijlocașul format de "U" Cluj nu concepe să se retragă înainte de a evolua în Liga 1 cu "Șepcile roșii". În 2019, când clubul va serba centenarul, elevii lui "Papi" și-au propus să revină pe pe prima scenă.

"Îmi doresc să fiu sănătos și să pot juca. Atâta timp cât mă voi simți bine, voi continua. Dacă nu era acest proiect, probabil că n-aș mai fi avut aceeași plăcere de a juca fotbal. De aceea am o dorință foarte mare. Asta ar fi cel mai frumos pentru mine, să mă retrag după ce joc în Liga 1 cu "U" Cluj".

Căpitanul "alb-negrilor" a făcut un apel la fani înainte de începerea noului campionat.

"Ne bucurăm că au fost alături de noi sezonul trecut și că fac parte din acest proiect. Îi așteptăm în număr cât mai mare la stadion și sper să le aducem numai bucurii".

Universitatea s-a întărit până acum cu mijlocașii Mihai Onicaș (27 ani) și Octavian Ursu (22 ani), respectiv fundașul Florin Cordoș (23 ani). Primii doi au evoluat ultima dată la Olimpia Satu Mare, iar al treilea a jucat pentru Luceafărul Oradea. "U" Cluj i-a mai adus și pe mijlocașul Adrian Micaș (18 ani), de la LPS Satu Mare, și portarul Călin Albuț (36 ani), de la FC Botoșani.

"Studenții" le-au prelungit, de asemenea, contractele lui Brian Lemac, Rareș Takacs, Iuliu Hațiegan și Denis Hordouan.

"U" Cluj a promovat în liga a III-a la finalul sezonului 2016-17. Trupa lui Marius Popescu a obținut 27 victorii și un singur egal în campionat, iar la baraj a eliminat-o pe campioana Maramureșului, Târgu Lăpuș (8-0 acasă, respectiv 6-0 în deplasare). "U" Cluj a cucerit, de asemenea, Cupa României pe județ, după o finală cu Gloria Cătina (7-0).

Comenteaza