Gata vacanța! "Șepcile roșii" se întorc la muncă. Promovarea, pregătită cu 8 amicale

Gata vacanța!
După aproape o lună de pauză, fotbaliștii Universității Cluj reiau pregătirile pentru un retur ce ar trebui să le aducă promovarea în Liga a 2-a.

Reunirea lotului este programată luni, 15 ianuarie, la ora 11:30, pe Cluj Arena. Antrenorul "studenţilor", Adrian Falub, va avea la dispoziţie un lot din care au dispărut câţiva fotbalişti. Vor fi, însă, şi câteva nume noi.

La capitolul plecări pot fi consemnate numele lui Darius Hîmpea, Darius Irimie, Marius Ionescu, Robert Moldoveanu și Alexandru Trancă, care şi-au reziliat contractele cu Universitatea la începutul lunii decembrie

De săptămâna viitoare, Adrian Falub ar putea avea mai multe soluţii în atac. "U" este pe cale să se înţeleagă cu Viitorul pentru Cristian Ene (20), vârf care a debutat deja la echipa antrenată de Gheorghe Hagi.

Conducerea tehnică a "Şepcilor roşii" mai caută variante de transfer, în zonele considerate deficitare în turul campionatului: fundaş central, fundaş  stânga,mijlocaş central.

"E important să gestionăm situația actuală, pentru că avem o șansă mare să promovăm și trebuie să profităm de ea. Apoi, va fi nevoie să ne îmbunătățim jocul, mai ales pe faza de atac, deoarece majoritatea echipelor împotriva cărora jucăm se apără, iar noi, în multe momente, am suferit din punctul ăsta de vedere. Am atacat, dar nu am avut clarviziune, să putem deschide apărările adverse. Trebuie să lucrăm mult din punct de vedere ofensiv pentru a ne îndeplini obiectivul", declara Falub la finalul anului trecut.

Universitatea Cluj este liderul Seriei a V-a din Liga a III-a, cu 35 puncte și un bilanț de 11 victorii, 2 egaluri și doar o înfrângere. Tot în acest sezon, "Șepcile roșii" au ajuns până în optimile Cupei României.

Amicale cât un tur de campionat

Conducătorii lui "U" au stabilit şi programul amicalelor din această iarnă. Între 27 ianuarie şi 17 februarie, "studenţii" vor juca nu mai puţin de opt partide de pregătire:

FC Universitatea Cluj - Sticla Arieșul Turda (27 ianuarie)
FC Universitatea Cluj - Unirea Alba Iulia (31 ianuarie)
FC Universitatea Cluj - Unirea Dej (3 februarie)
FC Universitatea Cluj - Metalurgistul Cugir (7 februarie)
FC Universitatea Cluj - Industria Galda de Jos (10 februarie)
FC Universitatea Cluj - Luceafărul Oradea (13 februarie)
Ripensia Timișoara - FC Universitatea Cluj (16 februarie)
ASU Politehnica Timișoara - FC Universitatea Cluj (17 februarie)

Liga a 3-a se reia pe 3 martie cu etapa a 16-a, una în care FC Universitatea Cluj va face deplasarea în Gruia, pentru partida cu CFR 2.

Comenteaza