Ghana reușește a doua victorie africană la Campionatul Mondial 2022

Ghana reușește a doua victorie africană la Campionatul Mondial 2022
| Foto: fifa.com

Selecționata condusă de Otto Addo a învins Coreea de Sud, scor 3-2, într-un meci contând pentru Grupa H a turneului final.

La fel ca primul meci al zilei și cea de-a doua înfruntare de la Cupa Mondială a fost una intensă. Ghana a reușit să aducă a doua victorie pentru continentul african într-un meci contra reprezentativei din Coreea de Sud.

Ghanezi au avut parte de o primă repriză de vis, pe care au încheiat-o cu un avantaj confortabil. Mohammed Salisu a deschis scorul în minutul 24, iar Mohammed Kudus a dublat avantajul echipei sale 10 minute mai târziu.

După revenirea de la vestiare, Coreea de Sud a surprins și a reușit să restabilească egalitatea prin Cho Guesung, cel care a punctat de două ori în doar trei minute (58, 61).

Cu toate acestea, africanii au fost cei care au avut ultimul cuvânt, iar Mohammed Kudus a reușit și el dubla și a adus primul succes al Ghanei la un Campionat Mondial, după 12 ani.

Așadar, formația condusă de Otto Addo acumulează primele trei puncte la turneul final, în timp ce Coreea de Sud rămâne cu punctul obținut în primul meci, contra selecționatei din Uruguay.

Comenteaza