Ghiță Mureșan și Dan Petrescu, propuși pentru titlul de cetățean de onoare de Consiliul Județean

Ghiță Mureșan și Dan Petrescu, propuși pentru titlul de cetățean de onoare de Consiliul Județean

Cei doi foști sportivi au fost propuși de către CJ pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Cluj – “Clujean de onoare”

Odată cu finalul de an, membrii Consilului Județean au propus mai multe nume pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Cluj. În ceea ce privește ramura sportivă, cele două nume sunt importante atât pe plan local, cât și național și chiar internațional. Este vorba despre Ghiță Mureșan, cel mai important baschetbalist român, singurul care a evoluat în NBA, și Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj.

Fostul baschetbalist a fost propus datorită meritelor sale în promovarea imaginii României în străinătate. Ghiță Mureșan este originar din județul Cluj și este singurul român care a evoluat în NBA, cea mai puternică ligă de baschet. Fostul sportiv a evoluat pentru Washington Bullets și New Jersey Nets și a primit distincția “Most Improved Player”, acordată jucătorului cu cea mai mare ascensiune într-un sezon.

În cazul lui Dan Petrescu, antrenorul a fost propus grație reușitelor sale alături de CFR Cluj. Tehnicianul i-a condus pe “feroviari” spre două titluri de campioni și o calificare în primăvara Europa League, cu 12 puncte, record pentru o echipă din România. Parcursul european al clujenilor a consemnat victorii importante împotriva unor nume mari din fotbal, precum Lazio, Celtic sau Rennes.

Comenteaza