Gigi Becali concurează cu CFR pentru Ioniță: ”Eu dau banii ăștia, ei niciodată”

Gigi Becali concurează cu CFR pentru Ioniță: ”Eu dau banii ăștia, ei niciodată”
Patronul lui FCSB vine cu o ofertă tentantă pentru Alexandru Ioniță (22 ani), mijlocaș dorit și de CFR Cluj.

Astra cere peste un milion de euro pentru fostul rapidist. La începutul lunii decembrie, CFR a pus pe masă 700.000 de euro, plus procente dintr-un viitor transfer, pentru Ioniță. Oferta nu a fost, însă, pe placul giurgiuvenilor.

Ardelenii au încercat să-l dea la schimb și pe Dan Nistor, dar Astra nu a acceptat nici această variantă. Alexandru Ioniță refuză să-și prelungească înțelegerea cu fosta campioană a României și a fost trimis la echipa a doua.

"Am vorbit cu Ioniță și cu părinții lui. Le-am spus că nu vreau să-l țin cu forța. Nu o să moară Astra dacă pleacă Ioniță! Cerem o sumă cu 7 cifre pentru Ioniță. E un jucător valoros, îl dăm pe nimic?", a spus finanțatorul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, la Digisport.

CFR încearcă să profite de neînțelegerile dintre Ioniță și Astra. "Am avut o discuţie cu Astra, deocamdată nu e rezolvată situaţia. Ioniţă e un jucător bun, un jucător care ne-ar plăcea.

Cu cât trece timpul şi nu-şi prelungeşte contractul, cu atât e în favoarea noastră sau a altor echipe care îl vor. Îl vrem cât mai repede şi vom încerca să-l transferăm până la finalul perioadei de transferuri", a declarat președintele "feroviarilor", Iuliu Mureșan, pentru sursa citată.

Ultima ofertă pentru Ioniță vine chiar de la FCSB, una dintre principalele contracandidate la titlu ale "ceferiștilor".

"Astra cere un milion de euro pe el, eu dau banii ăştia, CFR nu va da niciodată", a declarat pantronul steliștilor, Gigi Becali. Marea dilemă a "roș-albaștrilor" rămâne, însă, trecutul rapidist al lui Ioniță. "Se alintă, o tâmpenie, cum adică el e anti-Steaua? Bă, tu eşti fotbalist! Când joci fotbal, te gândeşti la familie", a mai zis Becali.

Format la Rapid, Alexandru Ioniță joacă la Astra din 2014. A luat un titlu, o cupă și două supercupe ale României cu giurgiuvenii. Mijlocașul de 22 ani a înscris 10 goluri în acest sezon, fiind pe locul 3 în topul marcatorilor. Este cotat la 1,2 milioane de euro pe portalul transfermarkt.com.

CFR Cluj i-a transferat în această iarnă pe George Țucudean (Viitorul), Valentin Costache (Dinamo) și Sebastian Mailat (ACS Poli Timișoara). Echipa lui Dan Petrescu i-a împrumutat, în schimb, pe Dino Spehar (Dunărea Călărași) și Thierry Moutinho (Deportivo Leonesa - liga secundă din Spania).

Comenteaza