Greu cu penultima clasată. Universitatea Cluj nu a impresionat cu Dinamo, dar se întoarce acasă cu toate punctele

Greu cu penultima clasată. Universitatea Cluj nu a impresionat cu Dinamo, dar se întoarce acasă cu toate punctele
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău s-a impus la limită în fața bucureștenilor, scor 1-0, în runda cu numărul 19 din sezonul regulat.

Partida din capitală a început perfect pentru Universitatea Cluj. Vătăjelu l-a lansat pe Chipciu, căpitanul a centrat pentru Popa, care a întors la Nistor, iar "decarul" a șutat din prima, direct în plasa porții adverse (4). Imediat după gol, gazdele au încercat să dea o replică instantanee, însă fără succes.

Chiar și așa, modul în care dinamoviștii au abordat partida a părut că ii surpinde pe "studenți", care nu și-au putut face jocul obișnuit de pase. Trupa din capitală s-a apărat sus și a pus presiune constant pe omul cu mingea din tabăra clujeană. Astfel, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au fost nevoiți să aștepte șansa unui contraatac, în timp ce Dinamo căuta egalarea.

"Câinii roșii" au fost cel mai aproape de a reveni cu 5 minute înainte de finalul primei părți, când lovitura de cap trimisă de Gregorio a șters transversala, însă Universitatea a intrat în avantaj la cabine, scor 1-0.

Situația din teren a fost aceeași și în actul secund. În ciuda faptului că Ioan Ovidiu Sabău a trimis forțe proaspete pe teren, "studenții" nu au reușit să dea golul care să le asigure liniștea. Clujenii au continuat să aștepte acțiunile adversarilor în propria jumătate.

Dinamoviștii au fost periculoși în puține momente, cea mai importantă fază fiind cea din minutul 80, când Țîră a reușit să îi păcălească pe Masoero și Iliev, dar a trimis modest, spre bucuria oaspeților. În ultima parte a jocului, oboseala și-a spus cuvântul, iar niciuna dintre echipe nu a mai avut limpezimea necesară pentru a produce acțiuni ofensive.

Așadar, Universitatea Cluj se impune cu 1-0 pe terenul celor de la Dinamo, grație reușitei lui Dan Nistor, iar trupa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău ajunge la 29 de puncte și urcă pe locul al cincilea în clasamentul Superligii.

Comenteaza