Gustul amar al victoriei: CFR îl pierde pe Deac

Gustul amar al victoriei: CFR îl pierde pe Deac
Ciprian Deac este suspect de ruptură de ligamente şi, dacă diagnosticul se confirmă, ar putea sta pe tuşă până la trei luni. Fotbalistul s-a accidentat în finalul meciului câştigat cu 3-0 contra FC Vaslui.

Ciprian Deac, unul dintre cei mai importanţi jucători transferaţi în această vară de CFR Cluj, va rata cu siguranţă meciul de miercuri, cu Slovan Liberec, dar e în pericol să stea pe tuşă până în octombrie. Fotbalistul de bandă s-a accidentat la genunchi în chiar ultimele minute ale victoriei cu FC Vaslui, 3-0. Deac va fi supus unui RMN în cursul zilei de azi.

Fotbalistul dejean a fost menajat de Ioan Andone în jocul de sâmbătă, intrând pe teren abia în minutul 68, în locul Nicoară. Totuşi, Deac şi-a făcut simţită prezenţa destul de rapid, pasând decisiv la ultimul gol al formaţiei sale, marcat de Bastos. Câteva momente mai târziu, fotbalistul s-a prăbuşit pe gazon urlând de durere. Primul verdict al medicilor a fost extrem de dur: ruptură a ligamentului colateral intern, iar perioada de pauză e estimată la trei luni. Totuşi, oficialii „feroviarilor" speră ca rezultatul RMN-ului de azi să fie unul pozitiv. „Din păcate, jocul cu FC Vaslui ne aduce şi un mare regret. L-am pierdut pe Deac pentru o perioadă de timp, sperăm noi să nu fie una îndelungată. Primul verdict al medicilor e ruptură de ligament colateral intern, noi sperăm să fie vorba doar de o întindere sau de o problemă musculară", a spus Ioan Andone.

De altfel, înafara lui Deac, Andone a menajat mai mulţi jucători pentru a avea la dispoziţie tot lotul pentru returul de la Liberec. „Mă bucură mult această victorie, mai ales că vine după un meci în care mi-am menajat câţiva jucători. Ştiam că tebuie să punem presiune pe ei, veneau după un meci greu de la Istanbul. E greu pentru ei să aibă constanţă, au 7 oameni noi în echipă. Am facut marcaj special la Sânmărtean, este un jucător fenomenal, un jucător care trebuie să joace la echipa naţională. Este cel mai tehnic jucător din Liga I, ar trebui să joace la un nivel mult mai mare", a spus antrenorul CFR-ului.

Finanţatorul clujenilor, Arpad Paszkany, s-a declarat surprins de proporţiile scorului şi a lăudat prestaţia lui Alexandru Tudor, arbitrul bucureştean fiind criticat dur de ambele tabere înaintea duelului de sâmbătă seara. „Scorul, chiar dacă este de proporţii, este meritat. Nu mă gândeam la scorul ăsta, eu sunt întotdeauna modest şi îmi doresc un gol mai mult decât adversarul, dar astăzi scorul este meritat. Sper să fie o victorie de moral, pentru meciul de miercuri şi la fel, sper să nu-i demoralizeze pe cei de la Vaslui, cărora le urez since baftă pentru partida cu Fenerbahce. Tudor, când vrea, arbitrează bine. Am avut emoţii înainte de meci, nu este normal ce a făcut el în alte partide. Ando a schimbar mult faţă de meciul de miercuri, şi nu numai tactic. Sper să fi rămas suficiente goluri în ghete şi pentru returul cu Slovan", a spus Paszkany la Digisport, imediat după meciul cu FC Vaslui.

Pentru gruparea clujeană urmează o săptămână „de foc". Miercuri, elevii lui Ioan Andone vor juca returul cu Slovan Liberec din turul III preliminar al Ligii Campionilor, după 1-0 în Gruia. „Feroviarii" vor avea parte şi în Liga I de un adversar extrem de dificil, urmând să joace luni pe terenul Oţelului Galaţi.

Porumboiu: „Nici eu n-am fost conectat la meci"

Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a încercat să explice eşecul usturător al echipei sale, 0-3 cu CFR Cluj, prin prisma meciului greu pe care moldovenii l-au disputat la Istanbul. Porumboiu crede că elevii lui Marius Şumudică au fost mai mult cu gândul la returul cu Fenerbahce, de miercuri, decât la Liga I. „Am avut nişte faze, jocul a avut momente bune. Numai că nu am avut prospeţime. CFR putea să ne dea şi 7-0! Nici eu nu am fost conectat la jocul ăsta, parcă eu tot la meciul de miercuri mă gândesc. E un meci pierdut şi nimic mai mult. Băieţii trebuie să se recupereze din punct de vedere fizic. Meciul cu Fener va fi altul, va fi de uzură, de luptă, să fim deştepţi", a mai spus Porumboiu.

(D.S.)

 

Etichete
Comenteaza