"Hagi al voleiului feminin românesc" este în vizită la Turda: Am încheiat cariera, dar ofertele vin şi acum

Fosta mare voleibalistă Cristina Pîrv, originară din Turda, a venit acasă pentru a boteza copilul unei foste jucătoare de la "U", Luminiţa Trombiţaş.

Aflată în România în vacanţă, dar şi pentru a-l boteza pe băiatul fostei colege de la naţională Luminiţa Trombiţaş, fostul căpitan al reprezentativei Cristina Pîrv a vorbit, pentru MEDIAFAX, despre viaţa sa din Brazilia, familie şi bucuria unei vacanţe la Turda.

Cristina Pîrv, considerată un "Hagi al voleiului feminin românesc" şi soţul ei, "Giba", multiplu campion mondial şi olimpic la volei, vin în România cât de des pot, principala oprire fiind în oraşul natal, Turda. Copiii - fetiţa Nicoll şi băiatul Patrick - au crescut şi sunt fascinaţi de România, la fel ca celebrul jucător brazilian de volei care le este tată.

Privind în urmă, Cristina Pîrv spune că nu s-ar mai întoarce la volei pentru nimic în lume, deşi are oferte în fiecare an de când şi-a încheiat cariera, în 2008. "Am încheiat cariera, dar ofertele vin şi acum. Anul acesta, de exemplu, am avut două oferte din Brazilia, de la cele mai bune echipe, dar am refuzat. Nu mai privesc în urmă. Voleiul a fost o perioadă frumoasă din viaţa mea, trebuie să mulţumesc voleiului, dar acum e o altă perioadă. Sunt împăcată, fericită, cu familia, cu Gilberto şi copiii. Nimic nu mai contează. Sigur că mi-ar fi plăcut să-mi închei cariera cu un meci frumos, de retragere, dar acum nici la asta nu mă mai gândesc. S-au schimbat priorităţile complet. Copiii au crescut şi pe zi ce trece se ivesc alte probleme, care trebuie rezolvate şi nu au legătură deloc cu lumea voleiului".

Comenteaza