Hagi le recomandă tinerilor fotbalişti să confirme întâi în România şi apoi să plece în străinate

Hagi le recomandă tinerilor fotbalişti să confirme întâi în România şi apoi să plece în străinate
Fostul jucător Gheorghe Hagi i-a sfătuit pe jucătorii academiei pe care o deţine şi care doresc să se transfere în străinătate să urmeze traseul său, iar după plecarea de la Constanţa să ajungă la o echipă din Bucureşti sau din Liga I, să confirme şi abia apoi să ajungă într-un campionat puternic.

"Jucătorii mi-au spus că vor să ajungă în străinătate, dar eu le-am zis că trebuie să urmeze paşii mei, Constanţa, Bucureşti sau România şi apoi în străinătate. Mai întâi trebuie să joace la echipele din România, să se dezvolte şi să facă faţă în fotbalul de afară", a spus Hagi, într-o conferinţă de presă.

Gheorghe Hagi s-a arătat mândru de faptul că dintre toate echipele din România care se află pe locul întâi în fiecare ligă, echipa sa, Viitorul Constanţa, are cea mai mică medie de vârstă. "La echipa mare avem 15 jucători promovaţi de la centrul de copii şi juniori. Suntem lideri în clasament, iar dintre toate echipele care sunt pe primul loc în oricare ligă din România, avem cea mai mică medie de vârstă, 21 de ani. Sperăm să rămânem lideri, pentru că mai avem puţine etape de disputat", a adăugat Hagi.

Gheorghe Hagi este îngrijorat de numărul mic de antrenori de copii şi juniori care sunt bine pregătiţi. "Noi trebuie să avem profesori, pentru că ei îi aleg între 14 şi 18 ani pe cei cărora mămica le-a dat mai mult. Avem mult de construit şi totul se face cu foarte multă muncă, cu profesori foarte mulţi care să-i pregătească, deşi sunt multe probleme şi la acest nivel", a menţionat Hagi.

Fostul internaţional a afirmat că abia peste doi sau trei ani va putea spune dacă fiul său Ianis are calităţile necesare să ajungă un fotbalist de top: "Ianis este mic, tânăr, dar ambiţios. Ştie ce vrea, că altfel nu stătea la Constanţa. El creşte, dar abia pe la 15-16 ani putem vorbi, acum are doar 13".

Întrebat dacă a fost căutat de cluburi din străinătate care să-i propună parteneriate, Hagi a răspuns: "La momentul oportun veţi şti. M-aş bucura ca echipele din Liga I să mă caute pentru că au de unde alege, dar momentan nu a făcut-o nimeni".

Etichete
Comenteaza