Halep - Serena, meciul-șoc al anului la Melbourne

Halep - Serena, meciul-șoc al anului la Melbourne

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, acolo unde va da peste celebra Serena Williams.

Halep, locul 2 WTA, a reușit această performanță după ce a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, pe poloneza Iga Swiatek, sportivă aflată pe poziția a 17-a în ierarhia mondială. În urma acestei victorii, singura româncă rămasă în competiția de simplu şi-a asigurat un premiu de 525.000 dolari australieni şi 430 de puncte WTA. În următoarea fază a întrecerii de la Melbourne, Halep o va întâlni pe americanca Serena Williams.

Halep s-a arătat mulţumită de felul în care a servit şi spune că se simte bine din punct de vedere fizic. După meci, a declarat că o bucură foarte mult acest succes în faţa jucătoarei lui Swiatek. „La Roland Garros nu am avut ritm cu Swiatek, în 2020. Duminică am încercat să fac lucrurile mai bine şi sunt fericită”, a spus Halep, la Eurosport.

„Tot turneul am servit mai bine şi mă bucur că am progresat. Nu servesc foarte puternic, dar am constanţă şi reuşesc să o fac din ce în ce mai variat. Azi serviciul m-a ajutat mult şi am reuşit să îi provoc greşeli, mai ales pe retur. E adevărat, sunt puţin obosită, dar e normal, e şi efectul stresului. Dar acum sunt liniştită şi concentrată şi încerc să mă recuperez cât pot de bine”, a adăugat numărul 2 mondial.

Comenteaza