Halep victorioasă în fața lui Dulgheru

Halep victorioasă în fața lui Dulgheru
Simona Halep a câștigat duelul 100% român din sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma.

Numărul 2 mondial a trecut în două seturi clare și rapide de conaționala sa, scor 6-1, 6-0, pentru a se califica în semifinalele turneului Premier 5 italian. Este a doua prezență în careul de ași al turneului pentru Halep, care a mai ajuns în semifinale în 2013, atunci când competiția a marcat începutul ascensiunii sale pe plan mondial.

Partida dintre Halep și Dulgheru a fost una extrem de scurtă, conturile fiind încheiate în mai puțin de o oră de joc. Înfrângerea a pus punct unui parcurs foarte încurajator pentru Alexandra, care se află într-o creștere vizibilă de formă.

Pentru a accede în actul final, Halep o va întâlni sâmbătă pe Carla Suarez-Navarro din Spania. Cele două s-au mai întâlnit de nu mai puțin de nouă ori în circuitul profesionist, jucătoarea spaniolă fiind condusă cu 4-5 la meciuri câștigate. În ceea ce privește întâlnirile directe pe zgură, Halep a fost învinsă de trei ori, nereușind să câștige nic un meci pe suprafața roșie. Ultima întâlnire directă dintre cele două s-a consumat în primăvara anului acesta, când constănțeanca se impunea la Indian Wells în trei seturi.

Într-un joc desfășurat joi seară, Irina Begu a fost învinsă de Viktoria Azarenka în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 6-1.

Comenteaza