Handbal feminin | ”U” Cluj își propune să rămână pe prima scenă cu cel mai mic buget din campionat

Handbal feminin | ”U” Cluj își propune să rămână pe prima scenă cu cel mai mic buget din campionat
Echipa de handbal feminin a Universității Cluj are ca obiectiv rămânerea în Liga Națională pentru acest sezon. ”Studentele” pornesc la drum cu cel mai mic buget din campionat.

Miercuri, de la ora 18:00, formația clujeană va debuta în campionat pe terenul jucătoarelor de la Măgura Cisnădie. 

"Avem 650.000 lei buget, iar CSM București ajunge la 10 milioane de euro"

Pentru noul sezon, "U" Cluj va avea un buget de aproximativ 650.000 lei, unul extrem de mic în comparație cu CSM București. Campioana en-titre are alocată suma de 10 milioane de euro pentru secția de handbal.

"Obiectivul nostru e foarte clar, să rămânem în Liga Națională. Avem cel mai mic buget din Liga Națională și nu putem pune presiune pe jucătoare. Muncim zi de zi ca să atragem sponsori. Echipa cu cea mai mare finanțare din Liga Națională e CSM București, unde sunt alocați 10 milioane de euro pentru secția de handbal.

CSM Bistrița primește de la bugetul local în jur de 3 milioane de lei. Noi avem un buget de aproximativ 650.000 lei, adică de 5 ori mai puțin decât cei de la Bistrița. Sperăm să vină și Administrația Publică în ajutorul nostru, odată cu aprobarea noii legi a sportului", a declarat președintele secției de handbal feminin, Codruț Crișan, pentru ZIUA de CLUJ.

Unul dintre cele mai importante transferuri făcute de "U" Cluj în această vară este Mihaela Senocico. Jucătoarea de 35 ani a a revenit la "U", după ce în ultimele două sezoane a jucat pentru HCM Râmnicu Vâlcea. Fostul căpitan al Universității a evoluat pentru clujence timp de 13 ani și iși dorește să-și facă retragerea tot aici.

Pe banca echipei a venit Adi Popovici, în locul lui Florentin Pera. Noul director sportiv este Mircea Cucuianu, după plecarea lui Cosmin Sălăjan.

"Avem speranțe pentru acest sezon. Chiar dacă toată lumea se uită la noi ca la cea mai slabă echipă din Liga Națională, le avem totuși pe Mihaela Senocico, Florina Chintoan și Ionica Munteanu. Sunt printre cele mai bune din țară pe posturile lor", a mai spus Crișan.

Sezonul trecut, "U" Cluj a terminat pe locul 10 în Liga Națională.

Comenteaza