Handbalistele de la "U" au terminat pe locul 3 turneul de la Zalău

Handbalistele de la
Elevele lui Amariei au încheiat, sâmbătă, al doilea turneu de verificare din pauza competițională.

În cadrul întrecerii, "studentele" au jucat cu Kisvárdai SE, HC Zalău și Békéscsaba. Vineri, "U" Cluj a fost învinsă de formația locală (26-35) și Kisvárdai SE (21-26). Totuși, a doua zi avea să se impună în fața celor de la Békéscsaba (23-16). În urma acestor rezultate, clujencele s-au clasat pe locul 3 la finalul competiției.

Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al Universității Cluj, a oferit câteva precizări în legătură cu prestația handbalistelor la acest turneu.

"Se vede un progres al evoluției fetelor de la un meci la altul. Am avut adversare destul de puternice, două dintre ele din Ungaria. Una se află între primele 5 formații din campionatul respectiv. Am ajuns la un nivel destul de ridicat, însă mai avem de făcut câteva îmbunătățiri în ceea ce privește jocul echipei", a afirmat acesta.

"Felul în care s-au descurcat jucătoarele noastre ne dau încrederea că putem obține rezultate mai bune. De aceea, pot spune că sunt mulțumit de prestația lor", a declarat Sălăjan.

Oficialul echipei clujene a vorbit și despre situația lotului după încheierea turneului de la Zalău. "În momentul de față, avem trei handbaliste accidentate. Sperăm să se refacă într-un timp cât mai scurt. La începutul săptămânii viitoare, vor reveni în țară și jucătoarele care ne-au reprezentat la Rio. Chintoan și Munteanu vor avea o scurtă perioadă de pauză, apoi se vor întoarce la lot", a specificat acesta.

Pentru echipa antrenată de Amariei urmează un nou turneu amical. Întrecerea va avea loc în cursul săptămânii viitoare și se va desfășura la nivel local. "O să jucăm cu HC Zalău, Măgura Cisnădie și HCM Râmnicu Vâlcea în acest stagiu. Programul încă nu a fost stabilit. Urmează să-l anunțăm luni", a mai spus Cosmin Sălăjan.

În weekendul trecut, "U" Cluj a încheiat pe locul patru turneul de la Bistrița. Atunci, "studentele" au pierdut meciurile cu HC Zalău (22-30), SCM Craiova (28-31) și CSM Bistrița (24-37).

"U" va debuta în noua ediție a Ligii Naționale pe 11 septembrie, într-o deplasare la Vâlcea. Primul joc de acasă este programat pe 18 septembrie, cu Măgura Cisnădie.

Comenteaza