Handbalistele Universității Cluj au încheiat pregătirile de vară. Alin Bondar: “Această echipă poate realiza multe surprize frumoase”

Handbalistele Universității Cluj au încheiat pregătirile de vară. Alin Bondar: “Această echipă poate realiza multe surprize frumoase”
| Foto: u-cluj.ro

Echipa clujeană a participat la Trofeul Minaur, la Baia Mare, unde s-a duelat cu echipa locală, dar și cu handbalistele slovace de la Iuventa Michalovce.

După ce în sezonul trecut “studentele” au jucat la baraj pentru a-și păstra poziția în Liga Florilor, clujencele speră ca noul sezon să fie diferit. Echipa își propune să scape de emoțiile retrogradării, după ce a reușit mai multe transferuri interesante.

Sud-americancele Araujo și Gandulfo vor reprezenta un plus, achiziționarea Patriciei Moraru, care a impresionat în această vară la loturile naționale e un alt avantaj pentru “U” Cluj, în timp ce revenirea Florinei Chintoan aduce experiență pe semicerc.

Formația clujeană a participat la finalul săptămânii la Trofeul Minaur, unde a evoluat împotriva echipe locale și a celor de la Iuventa Michalovce. “Studentele” au pierdut ambele partide, 31-27, respectiv 32-30. Cea mai bună marcatoare a clujencelor a fost Mihaela Senocico, cu nouă goluri în întreg turneul. Deși a fost nemulțumit de jocul defensiv, Alin Bondar crede că echipa sa poate impresiona în acest sezon.

“Deși în niciunul dintre jocurile de pregătire obiectivul nostru nu a fost rezultatul de la sfârșitul jocului sau turneului, ci rularea întregului lot și acordarea de cât mai multe minute de joc tuturor jucătoarelor pentru a ne face o idee cât mai completă despre potențialul fiecărei jucătoare în parte, pentru turneul de la Baia Mare mă declar oarecum nemulțumit deoarece la acest turneu echipa noastră nu a mai fost la fel de unită și determinată ca în precedentele jocuri, mai ales în partea defensivă.

Dacă după turneul de la Zalău eram foarte mulțumiți pentru că am reușit să reducem numărul de goluri luate, la Baia Mare în apărare jocul colectiv a lipsit. Mai avem câteva antrenamente să corectăm ce mai este de corectat și să începem noul campionat cu o altă față, una în care starul trebuie să fie echipa și nu omul! Împreună, unită, această echipă poate realiza multe surprize frumoase, trebuie doar să înțelegem că important este grupul și nu individul”, a declarat antrenorul.

Primul joc al “studentelor” în noul sezon al Ligii Florilor va avea loc sâmbătă, 31 august, pe terenul Gloriei Buzău.

Comenteaza