Handbaliștii Universității Cluj, dezavantajați la barajul pentru promovare: “În orice țară normală ar urma o investigație și măsuri drastice”

Handbaliștii Universității Cluj, dezavantajați la barajul pentru promovare: “În orice țară normală ar urma o investigație și măsuri drastice”
| Foto: facebook.com/CSUCluj

Echipa clujeană a ratat revenirea în Liga Zimbrilor, după o decizie controversată a Federației, deși a încheiat la egalitate cu primele două clasate din turneul de promovare.

CS Universitatea Cluj a încheiat pe locul al treilea barajul de promovare în Liga Zimbrilor, după CSU Suceava și CSM Bacău, dar înaintea celor de la CSU Pitești. Totuși, partida care a decis clasamentul final, cea dintre CSU Suceava și CSM Bacău a declanșat o serie de controverse.

Federația a decis schimbarea arbitrilor cu câteva ore înaintea jocului, iar noua brigadă a luat mai multe decizii îndelung contestate în favoarea celor de la CSU Suceava, care au reușit să se impună și să se mențină în Liga Zimbrilor.

”Referitor la meciul care a decis soarta promovării, sunt dezamăgit. În orice țară normală ar urma o investigație atentă și măsuri drastice după un meci „Bacău – Suceava”. O echipă net superioară marchează 15 goluri în 60 de minute, 5 goluri în 30 de minute și un gol în 15 minute. Arbitrii au fost delegați in ziua meciului, nu știm de ce a fost schimbat cuplul de arbitri cu doar câteva ore înaintea meciului.

În opinia mea au fluierat într-o singură direcție, Suceava jucând fără stresul pasivului sau al pașilor, se mai strecura câte un fault în atac compensat imediat. Pivotul Bacăului, Huta Ștefan, a fost sac de box într-o apărare fără mănuși. Respect Capotă, Saldatsenka, Stretenovic, Crnoglavac și Huta, care au luptat tot meciul, indiferent de scor sau de miză, au vrut să joace handbal”, a spus managerul formației clujene, Liviu Hossu.

La turneul de promovare în Liga Zimbrilor, Universitatea Cluj a învins CSU Suceava (33-30), CSU Pitești (33-28) și a pierdut cu CSM Bacău (32-41).

Comenteaza