Horia Tecău, campion la Wimbledon!

Horia Tecău, campion la Wimbledon!
Jucătorul de tenis Horia Tecău a câștigat, împreună cu Jean-Julian Rojer, proba de dublu masculin a turneului de Mare Slam de la Wimbledon.

La vârsta de 30 de ani, Horia Tecău își trece în cont în sfârșit primul său titlu de Mare Slam în proba de dublu. Finalist la Wimbledon în trei rânduri, alături de suedezul Robert Linstedt, Tecău s-a văzut învins de fiecare dată în 2010, 2011 și 2012.

Cea de-a patra sa finală de pe iarba londoneză s-a dovedit a fi cu noroc. Perechea formată din Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a învins în trei seturi cuplul format din britanicul Jamie Murray (fratele lui Andy) și australianul John Peers. La capătul a aproape două ore de joc, scorul final a fost 7-6, 6-4, 6-4.

Perechea româno-olandeză a început meciul crispat, dar și-a intrat în ritm la momentul potrivit, salvând două mingi de break la scorul de 1-1 în primul set și încă o astfel de minge la 2-2. Setul s-a dus finalmente în tie-break, unde cei doi au fost mai inspirați, luând un avans pe tabelă.

Câte un break în fiecare din următoarele două seturi le-au asigurat victoria. Primul a avut loc la scorul de 1-1 în setul secund, în timp ce al doilea s-a produs spre finalul meciului, la scorul de 4-4 în ultimul set.

Tecău a jucat un tenis de înaltă calitate pe durata celor două săptămâni de concurs, trecând în semifinale de alt român, Florin Mergea, care a făcut pereche cu indianul Rohan Bopanna.

Proaspătul campion de la Wimbledon mai are în palmares un titlu de Mare Slam câștigat în proba de dublu mixt, în 2012 la Open-ul Australian, alături de Bethanie Mattek-Sands.

Comenteaza