"Huliganul" Cârţu, dat afară de la CFR. Vezi cine e noul antrenor

Sorin Cârţu a fost îndepărtat de pe banca tehnică a campioanei CFR Cluj după incidentul din meciul de Liga Campionilor cu Basel, când tehnicianul a făcut o criză de nervi şi a spart cu picioarele partea laterală din plexiglas a băncii de rezerve.
Anunţul a fost făcut de preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului la ora 22.49.

"Clubul CFR 1907 Cluj a decis să renunțe la serviciile antrenorului Sorin Cârțu. Pentru că valorile și imaginea clubului CFR 1907 Cluj nu pot fi asociate cu gestul antrenorului Sorin Cârțu din minutul 75 al partidei de la Basel, am decis ca relația de colaborare dintre clubul CFR 1907 Cluj și domnul Sorin Cârțu să înceteze. Ne cerem scuze pentru gestul lui Sorin Cârțu, în primul rând față de UEFA, organizatorul competiției Champions League, clubului FC Basel 1893, suporterilor clubului nostru, și tuturor iubitorilor fotbalului și ai sportului în general. (...) Ne cerem incă odată scuze pentru gestul care nu face cinste sportului, ligii campionilor și clubului CFR 1907 Cluj", se arată în comunicatul semnat de Iuliu Mureşan.

Conform aceleiaşi surse, "începand de mâine (joi - n.red.), antrenorul principal al CFR 1907 Cluj va fi Alin Minteuan. Acesta va fi ajutat de Paolo Potocnik și Horea Cârlan".

Cârţu a explicat, după meci, gestul reprobabil: "A fost o reacţie de mare frustrare când am văzut că trebuie să jucăm ultimele 10 minute în care mai aveam şanse să intrăm în primavara europeană cu probleme de sănătate. Nu zic că am făcut un joc prea bun, însă eram acolo, în lupta pentru egalare. A fost şi acea accidentare a lui Bastos care ne-a dat peste cap. Eram foarte supărat că numai mie mi se poate întâmpla asta. S-a acumulat un grad de oboseală în rândul echipei, iar partida cu Steaua este al nouălea joc pe care îl disputăm în 26 de zile. S-a adunat o oboseală fizică, dar mai ales psihică pentru toata lumea", a declarat Sorin Cârţu, citat de sport.ro.

Tehnicianul oltean a adăugat: "Despre acel geam pot să spun că nu a fost de calitate, dacă era termopan nu se spărgea".

Vezi imagini cu incidentul de la Basel:

Comenteaza