I-au învins pe unde i-au prins

I-au învins pe unde i-au prins
U-BT s-a impus cu 71-66 pe terenul celor de la AEK Larnaca, miercuri seara, în ultimul meci din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Elevii lui Silvășan au înregistrat, astfel, a patra victorie în fața echipei cipriote din actualul sezon competițional. Baschetbaliștii clujeni au câștigat și meciul desfășurat în urmă cu trei săptămâni la "Horia Demian", scor 65-63. Cele două formații s-au mai întâlnit în preliminariile Basketball Champions League, la sfârșitul lunii septembrie, unde "studenții" au reușit să se impună în ambele manșe.

Universitatea a încheiat primul sfert la un avans de patru puncte, 21-17. "Alb-negrii" s-au aflat la conducere și în repriza secundă, 30-26. În sfertul trei, U-BT a reușit să se desprindă la 11 puncte, 54-43, câștigând partida cu scorul de 71-66.

Kyndall Dykes și Aleksandar Rasic au fost cei mai buni marcatori ai clujenilor (cu câte 16 puncte fiecare), urmați de Ousmane Barro (12), Filip Adamovic (10), Vlad Moldoveanu (7), Maksym Pustozvonov (3), Tudor Gheorghe (3), George Toth (2) și Rolland Torok (2).

U-BT va întâlni în faza următoare din Europe Cup Alba Fehervar (Ungaria), Pau Orthez (Franța) și BK Pardubice (Cehia). Câștigătoarea acestei grupe se califică în optimi, alături de celelalte cinci câștigătoare ale grupelor și cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde. Tot aici se vor alătura și opt formații eliminate din Champions League.

"Sunt fericit pentru această victorie, deși eram conștient că o vom obţine greu, drept dovadă am avut 22 de mingi pierdute. Mă bucur, însă, că am avut această mentalitate de a învinge, pe care o aştept de la băieţii mei la fiecare partidă", a spus antrenorul Universității, Mihai Silvășan, pe site-ul oficial al clubului.

"Am făcut un meci foarte bun și vreau să îmi felicit colegii pentru calificarea în faza următoare. Am controlat destul de bine aproape tot jocul, am pus în practică ceea ce ne-am dorit. Trebuie de acum să ne pregătim pentru faza următoare, dar şi pentru Liga Naţională", a declarat Aleksandar Rasic.

Grupa G, sezonul regulat al FIBA Europe Cup, clasament final

1.Gaziantep 11 puncte
2.U-BT Cluj 11 puncte
3.AEK Larnaca 7 puncte
4.KB Peja 7 puncte

Rezultatele "studenților"

U-BT - KB Peja 85-76
Gaziantep - U-BT 72-73
U-BT - AEK Larnaca 65-63
KB Peja - U-BT 66-99
U-BT - Gaziantep 72-79
AEK Larnaca - U-BT 66-71

Comenteaza