Ilie Năstase, INTERZIS la Wimbledon

Ilie Năstase, INTERZIS la Wimbledon
Organizatorii turneului de la Wimbledon au împărţit personalului care asigură paza competiţiei fotografii cu Ilie Năstase, măsură luată pentru împiedicarea fostului număr 1 mondial să asiste la meciurile programate în aceste zile, informează The Telegraph.

În vârstă de 70 de ani, Ilie Năstase se află sub ancheta Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), ca urmare a scandalului de la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie. ITF l-a suspendat provizoriu pe Năstase şi i-a retras toate drepturile până la finalizarea anchetei.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a fost suspendat provizoriu, pe 23 aprilie, şi nu are acces la competiţiile ITF, inclusiv la Fed Cup, după ce a avut un conflict cu jucătoarea Johanna Konta şi Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii, în timpul confruntării de la Mamaia.

De altfel, înaintea meciului dintre România şi Marea Britanie, în timpul unei conferinţe de presă, Ilie Năstase a făcut o remarcă despre copilul nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams. "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?", a afirmat căpitanul nejucător al reprezentativei de Fed Cup a României.

Ulterior, organizatorii turneelor de la Wimbledon şi Roland Garros au anunţat că nu îi vor permite accesul lui Ilie Năstase la ediţiile din 2017.

La Wimbledon, Năstase a jucat două finale la simplu, în 1972 şi 1976, şi a câştigat probele de dublu şi dublu mixt, cu Jimmy Connors, în 1973; respectiv Rosemary Casals, în 1972.

Comenteaza