În sfârșit, victorie! "U"-BT a făcut instrucție cu Atomerömü

În sfârșit, victorie!
Baschetbaliștii clujeni au scăpat de ultimul loc în grupa F, după singura și cea mai clară victorie a lor în actuala ediție a EuroChallenge.

La ultimul său meci în Europa, "U"-BT s-a distrat cu Atomerömü Paks, chiar pe terenul acesteia, și a încheiat grupa F pe locul 3. Clujenii s-au impus în Ungaria cu 81-68, dar părăsesc competiția cu un bilanț negativ: o victorie față de cinci înfrângeri. 

Baschetul fără presiune generează spectacol pe parchet. Asta au demonstrat elevii lui Marcel Țenter marți, în Ungaria, după ce la pauza mare au intrat cu un avans amețitor: 53-23. Sfertul secund a fost unul de referință pentru "U"-BT, care a încasat doar cinci puncte. 

Clujenii n-au forțat în partea a doua, însă n-au mai ratat victoria pe final, așa cum s-a întâmplat în majoritatea meciurilor din campionat și din EuroChallenge.

"Am venit în Ungaria hotărâți să câștigăm și am câștigat. Sunt mulțumit de acest lucru. Am fost și noi surprinși de proporția scorului la pauză și ne-am oprit din joc, ceea ce nu îmi place și trebuie să vedem de ce se întâmplă lucrurile acestea.

Este al doilea meci pe care îl câștigam (după cel din campionat, cu Energia Rovinari, n. red.), dar nu terminăm jocul cu satisfacția cu care am vrea să o facem. Ne oprim prea devreme din joc și este păcat, pentru că în primele sferturi am arătat un baschet excepțional", a declarat Marcel Țenter, antrenorul echipei, pentru site-ul oficial al clubului. 

Căpitanul Mihai Silvășan a fost principalul marcator al "U"-BT, cu 22 de puncte, urmat de Barnette, cu 14. 

Singura reprezentantă a României calificată în faza următoare e Energia Rovinari. În schimb, CSM Oradea a încheiat grupa D pe ultima poziție, fără victorie. 

 

Clasamentul final al grupei F

1. Trabzonspor - 12 p

2. Magnofit - 10

3. "U"-BT - 7

4. Atomerömü - 7

 

Comenteaza