În sfârșit victorie. U-BT a obținut primul succes în perioada de pregătire

În sfârșit victorie. U-BT a obținut primul succes în perioada de pregătire
| Foto: u-bt.ro

Formația de baschet clujeană a reușit să câștige pentru prima dată în stagiul de pregătire din Serbia, scor 90-83, în fața maghiarilor de la Szolnoki Olaj.

Fără Brandyn Curry, care va lipsi minimum trei luni de pe parchet, partida dintre “studenți” și echipa din țara vecină a început echilibrat. Maghiarii au turat motoarele în sfertul secund și au reușit să intre la cabine cu un avantaj de șase puncte, 40-34.

La revenirea de la cabine, clujenii au intrat în forță, au dominat ultimele două sferturi și au reușit să se impună cu 90-83. Cel mai bun marcator de la U-BT a fost Darko Planinic (19 puncte, 6 recuperări), urmat de Karlo Zganec (16 puncte, 5 recuperări) și Patrick Richard (16 puncte, 5 pase decisive).

Dusko Vujosevic, antrenorul clujenilor, s-a arătat mulțumit de joc și de rezultat. “Jucătorii au arătat spirit de luptă și voință. Cu toții și-au dorit să suplinească absența lui Curry. Sunt multe lucruri pozitive până la ora actuală. Este foarte important și frumos că am câștigat. Astfel vom crea o mentalitate de învingători.

Urmează acum un turneu puternic, la Sarajevo, împotriva unor adversari mai buni decât noi. Ne vom concentra la respectivele partide și căutăm, în paralel, un înlocuitor pentru perioada cât va lipsi Curry”, a declarat antrenorul “studenților”.

Pentru U-BT urmează Memorialul Mirza Delibasic, de la Sarajevo, în Bosnia Herzegovina. Clujenii se vor duela cu muntenegrenii de la Buducnost Podgorica în primul meci al turneului.

Comenteaza