În sfârșit victorie. Universitatea Cluj a câștigat derby-ul cu Petrolul, după o repriză secundă de vis

În sfârșit victorie. Universitatea Cluj a câștigat derby-ul cu Petrolul, după o repriză secundă de vis
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Elevii lui Adrian Falub au reușit cea de-a doua victorie a sezonului, după ce au trecut cu 4-0 de formația ploieșteană.

Derby-ul de pe Cluj Arena a început cu o ocazie uriașă a oaspeților. Blănaru a rămas singur cu Dur-Bozoancă, după o greșeală în defensiva clujeană, însă a șutat slab, iar goalkeeper-ul a respins. Partida a continuat tot cu “Lupii galbeni” în ofensivă. Elevii lui Stoican a dominat clar prima parte a jocului, fără ca “studenții” să opună vreo urmă de rezistență. Totuși, scorul pauzei a fost 0-0.

Deși tot ploieștenii au fost cei care au presat în startul actului secund, Universitatea Cluj a arătat mai bine la revenirea de la cabine. În minutul 51, la o fază care nu anunța nimic, Cristi Gavra a șutat surprinzător de la distanță și a deschis scorul. “Studenții” au prins curaj și au avut mai multe ocazii de a marca. A doua jumătate a reprizei a adus o serie de evenimente tensionate. Rafa a fost faultat în careu și a obținut un penalty, moment în care Flavius Stoican a reacționat dur și a fost eliminat de arbitru.

Tehnicianul oaspeților a încercat chiar să scoată echipa de pe teren, însă doar el a părăsit banca tehnică în cele din urmă. Florescu a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă și a dus scorul la 2-0. Câteva secevențe mai târziu, căpitanul Petrolului, Laurențiu Marinescu a fost trimis la rândul său la vestiare. Când meciul părea deja încheiat, Taub a reușit să închidă tabela la 3-0, iar în prelungirile partidei, Burghele a închis tabela cu cel de-al patrulea gol al "studenților". 

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs, Crăciun, Kay, Berci – Rafa (Inacio ‘82), Dican, Florescu, Taub – Al. Pop (Burghele ‘87), Gavra (Pîrvuescu ‘62)

Petrolul Ploiești: Lungu – Bărboianu, Racu, Sîrghi, Țicu (Manolache ‘9) – Al. Munteanu (Deac ‘60), Meza Colli, Marinescu, Stoica – Arnăutu, Blănaru (Hamza ‘78)

Comenteaza