În sfârșit, victorie! Universitatea Cluj, succes la scor de tenis în deplasarea de la Daco-Getica

În sfârșit, victorie! Universitatea Cluj, succes la scor de tenis în deplasarea de la Daco-Getica
| Foto: fcunviersitateacluj.ro

Cu un joc vizibil îmbunătățit, în ciuda terenului greu, “studenții” s-au impus în capitală cu 6-2, într-o partidă în care Goga a fost în prim-plan.

Universitatea Cluj a început ofensiv jocul de la București, iar Giurgiu și Pîrvulescu au ratat primele oportunități de a marca. Deși au avut inițiativa pe toată durata reprizei, clujenii s-au dezlănțuit abia după o jumătate de oră de joc.

În minutul 31, Gavra a deschis scorul, după o fază creată de Goga. Gazdele au fost aproape de a egala, prin Călințaru, dar golul a venit în poarta lui Gavrilaș. Florescu l-a servit excellent pe Goga în careu, iar căpitanul Universității Cluj a îndeplinit o simplă formalitate. Astfel, scorul pauzei a fost 2-0.

Actul secund a început perfect pentru “Șepcile roșii”, care au reușit să înscrie din nou, prin același Goga, care a oferit un moment tehnic superb. Clujenii au continuat să preseze, iar după o oră de joc, Goga a fost din nou decisiv și i-a pasat lui Pîrvulescu, care a dus scorul la 4-0. Echipa lui Bogdan Lobonț a redus din turație, iar gazdele au profitat.

Raphael Stănescu a reușit să înscrie golul de onoare pentru Daco-Getica, în minutul 74. Finalul a fost unul de foc, Gavra a înscris imediat și a dus scorul la 5-1, dar gazdele nu au renunțat. Călințaru a redus din diferență, dar "U" Cluj a avut ultimul cuvânt, iar Hațiegan a stabilit scorul final, 6-2, în prelungiri. 

Echipe de start:

Daco-Getica: Gavrilaş - Dedu, Prodan (Tudorică '46), Cotigă,Georgescu - Bustea, Călinţaru, Stănescu - Nica, Grecu (Motroc '68), Nsiah (Neacșu '59)

Universitatea Cluj: Dinu - Al. Coman, Cordoș (Ursu '67), Sepsi, Berci - Giurgiu, Florescu (Burghele '81) - Hațiegan, Goga, Pîrvulescu (Greu '64) - Gavra

În urma succesului cu Daco-Getica, clujenii au acumulat 60 de puncte și urcă, temporar, pe locul al doilea în clasament. Următorul joc al “studenților” va fi pe propriul teren, împotriva Farului Constanța.

Comenteaza