Două transferuri bifate de U-BT. Un american experimentat și un român, cele mai noi achiziții

Două transferuri bifate de U-BT. Un american experimentat și un român, cele mai noi achiziții
| Foto: facebook.com/UBTCluj

Un fundaș cu experiență în cele mai puternice campionate din Europa și un tânăr promițător vor face parte din lotul “studenților” în sezonul viitor.

După transferurile lui Brandyn Curry, Karlo Zganec și Artis Ate, U-BT mizează tot pe jucătorii cu experiență pentru stagiunea următoare. Clujenii s-au înțeles cu Patrick Richard, baschetbalist ce a evoluat în ligi puternice din Europa. Absolvent al colegiului McNeese, americanul ce poate evolua pe pozițiile 2 și 3 nu a fost selectat în draft-ul din 2012, însă a evoluat pentru Detroit Pistons, în Summer League.

Primul contract de profesionist al lui Richard a fost în Australia, unde a jucat pentru Sandringham Sabres. Au urmat aventuri la Matrixx Magixx (Olanda), Mitteldeutscher BC (Germania), Champagne Chalons-Reims Basket (Franța), Maccabi Rishon LeZion (Israel), Joventut Badalona (Spania), New Zealand Breakers (Noua Zeelandă) și Reggio Emilia (Italia).

Celălalt transfer al clujenilor este Rareș Uță, un tânăr cu potential. În vârstă de 21 de ani, baschetbalistul care evoluează pe poziția 5 se va afla la prima experință profesionistă în România. El și-a făcut junioratul în Spania, unde a evoluat pentru formații precum Malaga, CB Clinicas, Rincon Malaga, Coviran Granada, CB Valladolid și Zornotzka Saskibaloi Taldea.

Poza noua 22.07.2019

Rareș Uță (foto facebook.com/UBTCluj)

Lotul U-BT pentru sezonul viitor:

Nandor Kuti, Andrei Calnicenco, Brandyn Curry, Karlo Zganec, Artis Ate, Patrick Richard, Rareș Uță

Comenteaza