Încă o performanță pentru Simona Halep. Românca e cea mai bună la acest capitol în 2018

Încă o performanță pentru Simona Halep. Românca e cea mai bună la acest capitol în 2018
| Foto: newstage.com.ng

Liderul clasamentului mondial WTA are și cel mai bun procentaj al victoriilor în acest an.

După un final de sezon marcat de diagnosticarea cu hernie de disc, Halep are și motive de bucurie. Jucătoarea are cel mai bun procentaj de victorii din circuitul profesionist, în acest an, 80.7%. Deși a participat la doar 17 turnee, Halep a reușit să câștige la Roland Garros, Shenzen și Montreal și a jucat ultimul act la Australian Open, Roma și Cincinnati. În aceste meciuri, liderul mondial a obținut 46 de victorii și a fost învinsă de doar 11 ori.

România este bine reprezentată între primele 100 de jucătoare ale lumii, unde alături de Halep mai sunt Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Sorana Cârstea. În aceeași situație se mai află și Cehia, iar clasamentul este condus de Statele Unite ale Americii cu 12 jucătoare.

La capitolulu titluri câștigate, România se află pe locul al patrulea, cu patru titluri. Celor trei câștigate de Simona Halep se adaugă și victoria Mihaelei Buzărnescu de la San Jose. La egalitate cu țara noastră se află Franța, Rusia și Belgia, Cehia fiind cea mai bună echipă din clasament.

Comenteaza