Încă se mai poate! Scenariul prin care “U” Cluj promovează direct

Încă se mai poate! Scenariul prin care “U” Cluj promovează direct
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Formația clujeană mai are încă șanse să promoveze direct şi să evite un baraj complicat. Este nevoie ca una dintre echipele de pe primele două poziții să aibă un final dezastruos de sezon.

După victoria dramatică cu Sportul Snagov, Universitatea Cluj mai are de disputat două “finale”, din care este obligatoriu să obțină șase puncte. Jocurile cu Balotești și Pandurii pot aduce bucuria pe Cluj Arena, dar trebuie ca una dintre cele două adversare de pe primele două locuri, Chindia și Clinceni, să se încurce în ambele partide care le mai are de jucat.

Situaţia în clasament după 36 de etape este următoarea:

  1. Chindia Târgovişte - 82 p.
  2. Academica Clinceni - 81 p.
  3. FC Universitatea Cluj - 76 p.
  4. Petrolul Ploieşti - 74 p.

Faţă de Clinceni, "U" trebuie să recupereze 5 puncte, iar faţă de Chindia, 6 (la egalitate, clujenii sunt avantajaţi de meciurile directe în faţa ambelor formaţii din fruntea clasamentului).

Parcursul "studenţilor" în etapele  37 şi 38 este abordabil, la prima vedere. Prima formație pe care o întâlnesc “Șepcile roșii”, Balotești, este deja retrogradată, în timp ce Pandurii luptă cu șanse pentru menținerea în eșalonul secund.

Academica pare ținta realistă pentru “U” Cluj, având în vedere că ilfovenii vor juca în ultimele două runde cu formații din fruntea ierarhiei. Primul joc va fi pe propriul teren cu FC Argeș, în timp ce în ultima etapă Academica va evolua la Ploiești, cu Petrolul, echipă ce luptă pentru locul de baraj. În caz de egalitate de puncte, clujenii au avantajul meciurilor directe în faţa celor de la Clinceni şi vor fi peste ei în clasament.

În ceea ce privește lupta cu Chindia Târgoviște, scenariul este unul mai complicat. Dâmbovițenii ar trebui să piardă ambele jocuri rămase. Prima partidă este cea cu Luceafărul Oradea, echipă de mijlocul clasamentului, rămasă fără obiectiv, în timp ce în ultima rundă Chindia se va duela cu Energeticianul, formație ce ar putea fi retrogradată la ora jocului.

Scenariul prin care “U” Cluj poate promova direct:

  • 6 puncte în meciurile cu CS Balotești și Pandurii Târgu-Jiu

şi

  • Maximum un punct pentru Academica în jocurile cu FC Argeș și Petrolul

sau

  • Înfrângeri pentru Chindia în partidele cu Luceafărul Oradea și Energeticianul

Clujenii trebuie să fie atenți și la principala urmăritoare, Petrolul, formație aflată la doar două puncte în spatele echipei lui Bogdan Lobonț şi Ovidiu Sabău. Ploieștenii nu mai au șanse la promovarea directă, dar pot lupta pentru locul de baraj până în ultima etapă.

Primul meci va fi împotriva celor de la UTA, în timp ce în ultima rundă “Lupii galbeni” vor primi vizita Academicii Clinceni. “U” Cluj are și în acest scenariu nevoie de toate punctele puse în joc, deoarece în caz de egalitate la finalul sezonului, Petrolul are avantajul meciurilor directe.

Comenteaza