Încă un „feroviar" la export: Ivo Pinto, „ochit" de cluburi din Serie A

Încă un „feroviar
Adus în vară de la FC Porto, Ivo Pinto ar putea părăsi în iarnă formaţia clujeană. Fundaşul dreapta a fost montorizat în meciurile cu Manchester United şi Steaua de trimişii unor cluburi din Italia.

Ivo Pinto este curtat de două formaţii din Serie A, iar echipa din Gruia e dispusă să-i dea drumul în următoarea perioadă de mercato. Nu ar fi prima mutare pe ruta Cluj- Italia, după ce echipa lui Ioan Andone l-a vândut la Sampdoria Genova pe mijlocaşul brazilian Renan Garcia.

În afară de banii pe care CFR-ul îi încasează din Ligă pentru participare, Market Pool şi punctele obţinute, conturile clubului se pot rotunji şi din vânzarea de jucători. Partidele din Liga Campionilor sunt un „magnet" pentru scouteri, care se înghesuie la fiecare meci şi vin cu diverse propuneri. Dacă pentru Sougou, Bastos şi Kapetanos interes există de mai mult timp, noutatea o reprezintă Ivo Pinto. Fundaşul de bandă dreaptă adus de la FC Porto în vară ar putea ajunge în Italia, în Serie A. Pinto a fost montorizat cu atenţie la meciurile CFR-ului cu Manchester United şi cu Steaua şi în iarnă formaţia clujeană ar fi de acord să-l vândă în cazul unei oferte avantajoase. „Interes există pentru mai mulţi jucători, dar deocamdată nu e nimic concret, nu există oferte. Mai mulţi fotbalişti au fost urmăriţi la meciurile din Ligă", a explicat preşedintele Iuliu Mureşan.

Sougou şi Bastos au fost şi ei urmăriţi, iar interesul cel mai mare există pentru senegalez. Modou Sougou a fost dorit de mai multe echipe din Franţa înainte de începerea campionatului, dar conducerea a preferat să îl mai ţină în speranţa că va obţine o sumă importantă după participarea în Liga Campionilor. Bastos este monitorizat şi acum de câteva formaţii din Rusia.

Ivo Pinto (22 de ani) a ajuns la FC Porto în anul 2008 şi a fost împrumutat la Gil Vicente, Vitoria Setubal, Sporting Covilha şi Uniao Leiria. În ultimul sezon, Pinto a adunat 25 de prezenţe în tricoul lui Uniao Leiria, grupare care a retrogradat din cauza problemelor financiare. Pinto este considerat unul dintre cei mai promiţători fundaşi dreapta din Portugalia. Acesta a strâns 34 de selecţii în naţionalele de juniori şi de tineret ale Portugaliei.

Pinto ar putea fi al doilea transfer făcut pe ruta Cluj-Italia după vânzarea lui Renan Garcia la Sampdoria pe 4,2 milioane de euro, la începutul acestui an.

Felgueiras a ratat "naţionala"

Mario Felgueiras s-a aflat în lotul lărgit al Portugaliei pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial, cu Rusia şi Irlanda de Nord, dar selecţionerul Paulo Bento a decis să nu-l păstreze. Portarul clujenilor a fost înlocuit de Pimparel Beto, fost portar în Gruia în sezonul trecut. Titularul postului de portar la naţionala Portugaliei este Rui Patricio, de la Sporting Lisabona.

Sougou revine cu Galatasaray

Modou Sougou s-a accidentat în timpul partidei cu Manchester United, a ratat derby-ul cu Steaua, dar va reveni pe teren la Istanbul, în următoarea etapă din faza grupelor UCL. Partida dintre Galatasaray şi CFR Cluj se va juca pe 23 octombrie, în Turcia. Până atunci, formaţia clujeană va mai întâlni Viitorul Constanţa, în Liga I.

1,6 milioane de euro e cota lui Ivo Pinto, potrivit site-ului de analiză a pieţei transferurilor, transfermarkt.de.

 

 

Comenteaza