Încă un fotbalist crescut de Universitatea Cluj s-a întors acasă

Încă un fotbalist crescut de Universitatea Cluj s-a întors acasă
| Foto: FC Universitatea Cluj

După sosirea lui Bogdan Mitrea, "studenții" au prezentat oficial un jucător care a crescut în cadrul clubului.

"FC Universitatea Cluj continuă campania de achiziții și aduce un jucător crescut sub sigla clubului nostru, care are în palmares o Cupă și o Supercupă. Andreias Calcan (29 de ani) se întoarce după șapte ani în alb-negru și ne va ajuta în următorul sezon.

Acesta a vorbit pentru fcucluj.ro despre reîntoarcerea la clubul care l-a crescut: „Pentru mine ”U” înseamnă acasă. Este clubul unde am crescut, unde am învățat să joc fotbal, unde am făcut pasul în fotbalul profesionist. Am petrecut șase ani din viață aici. E un moment fericit pentru mine, un moment frumos și sunt foarte încântat să revin acasă.”

Născut la Slatina, extrema a debutat în prima ligă din România la ”U” pe parcursul sezonului 2013/2014. Calcan a fost apoi împrumutat în liga secundă la CSM Râmnicu Vâlcea pentru câteva luni și s-a întors în alb-negru pentru a fi parte din lotul care a ajuns în finala Cupei României din 2015. Pentru ”U” a jucat în 47 de partide, marcând un gol într-un meci din liga secundă cu Chindia Târgoviște din sezonul 2015/2016.

În vara anului 2016, Calcan ajungea la Willem II Tilburg în prima ligă din Olanda, prinzând minute în Eredivisie. În Olanda a mai jucat pentru Almere City FC și FC Dordrecht, formație de ligă secundă.

Întoarcerea în țară l-a găsit la Viitorul Constanța, formația lui Gheorghe Hagi fiind cea la care a petrecut una dintre cele mai eficiente perioade din carieră. Astfel, în 9 partide de prim eșalon în sezonul 2018/2019, Calcan a marcat de 4 ori.

Cupa României avea să fie primul trofeu pe care l-a câștigat la seniori, alături de Viitorul în acel sezon menționat, pentru ca mai apoi să pună mâna pe Supecupă în sezonul 2019/2020. În total pentru constănțeni a jucat în 25 de partide, marcând cinci goluri.

Perioada petrecută la Viitorul l-a ajutat să prindă un nou contract în străinătate, de data aceasta în Ungaria, la Ujpest, un club de tradiție din țara vecină. În perioada petrecută la clubul din Budapesta a bifat 11 meciuri oficiale. Calcan ajuns la Politehnica Iași în septembrie 2020.

A jucat în 24 de meciuri pentru echipa din Moldova, marcând cinci goluri și oferind trei pase decisive. A revenit în Ungaria la Mezőkövesd în următorul sezon, evoluând în 22 de partide pentru echipa maghiară.

S-a întors în România la FC Argeș, pentru piteșteni adunând 3 goluri și 4 pase de gol în 35 de meciuri în Superligă", a anunțat clubul clujean.

CV-ul lui Andreias Calcan

  • Nume: Andreias Cristian Calcan
  • Data nașterii: 9 aprilie 1994
  • Poziție: extremă stânga (poate evolua și pe dreapta), mijlocaș ofensiv
  • Înălțime: 1,72 m
  • Trofee câștigate: Cupa României (alături de Viitorul Constanța în sezonul 2018/2019), Supercupa României (alături de Viitorul Constanța la începutul sezonului 2019/2020).
  • Meciuri în Superliga: 102
  • Finalist al Cupei României, în 2015, cu ”U” Cluj

Comenteaza