Încă un junior promovat de U-BT. Alexis Petric face pasul spre echipa de seniori

Încă un junior promovat de U-BT. Alexis Petric face pasul spre echipa de seniori
| Foto: u-bt.basketball

Baschetbalistul în vârstă de 16 ani va face parte în noul sezon din lotul condus de Mihai Silvășan.

"Un nou jucător format la Academia U-BT a fost cooptat în cadrul echipei de seniori. Este vorba despre Alexis Petric, care a fost prezent inclusiv la reunirea lotului. Prin prestațiile sale din ultimele săptămâni, acesta a convins staff-ul tehnic, astfel că va face parte din lot în stagiunea 2023/2024.

Alexis Petric a împlinit pe 9 iunie vârsta de 16 ani, măsoară 1.93 metri și evoluează pe poziția de fundaș. Tânărul sportiv a început baschetul la U-BT alături de Mioara Iurian, iar ulterior a jucat la mai multe categorii de vârstă. Drept urmare, a participat alături de U-BT inclusiv în EYBL, primind o distincție de MVP al echipei la U15.

Petric s-a regăsit și în echipa României care a obținut rezultate notabile acum câteva săptămâni, cu ocazia Campionatului European de la Pitești. După un parcurs entuziasmant, în care au învins Bosnia și Georgia, tricolorii au ocupat locul patru", a transmis campioana României.

"Trecerea în această nouă etapă reprezintă o șansă de a confirma încrederea primită din partea antrenorilor. Voi avea noi oportunități, dar există și obligația de a munci mai mult pentru a atinge noi standarde de performanță. Sunt foarte bucuros că am reușit să fac pasul spre echipa de seniori.

De la primul antrenament, băieții m-au primit cu brațele deschise și chiar m-au încurajat la unele greșeli, pentru a-mi îmbunătăți percepția asupra jocului. De asemenea, avem în față o serie de partide dificile, dar sunt convins că vom avea prestații pe măsură. Haide “U”!", a declarat tânărul baschetbalist.

Comenteaza