Încasări mari pentru CFR Cluj, chiar dacă a ratat grupele Ligii. “Feroviarii” și-au asigurat bugetul pentru sezonul viitor

Încasări mari pentru CFR Cluj, chiar dacă a ratat grupele Ligii. “Feroviarii” și-au asigurat bugetul pentru sezonul viitor
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia a fost eliminată de Slavia Praga în play-off-ul Ligii Campionilor, după 2-0 la general și va evolua în grupele Europa League.

Trupa condusă de Dan Petrescu a reușit un parcurs remarcabil în preliminariile celei mai importante competiții continentale, însă s-a oprit la doar un pas de grupele Ligii Campionilor. Totuși, consolarea pentru clujeni vine din faptul că vor evolua în Europa League, dar și din faptul că vor încasa sume importante de bani. Pentru accederea în grupele celei de-a doua competiții ca importanță, “feroviarii” vor primi aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă cele 5 milioane primite pentru participarea în play-off-ul Champions League.

Deși va face parte din urna a patra valorică la tragerea la sorți, Dan Petrescu e convins că formația sa poate ajunge în primăvara europeană. Un succes în grupele Europa League valorează 570.000 de euro, în timp ce o remiză e premiată cu 190.000. Dacă vor câștiga grupa, clujenii vor încasa 1,5 milioane de euro, la care se adaugă banii din market pool. Astfel, CFR ar putea încasa cel puțin 10 milioane de euro.

Tragerea la sorți pentru grupele Europa League va avea loc vineri, de la ora 14:00. 

Comenteaza