Încep selecţiile naţionale gratuite ale programului „Start campioni la triatlon”

Încep selecţiile naţionale gratuite ale programului „Start campioni la triatlon”
Federaţia Română de Triatlon a lansat „Start campioni la triatlon”, program naţional de selecţie şi pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani.

Oportunitatea proiectului „Start campioni la triatlon" este dată de dezvoltarea pe care acesta o cunoaşte în acest moment în România, cât şi în întreaga lume, iar numărul celor care îl practică se majorează exponenţial, nu numai în cadrul grupului elite, ci şi în cel al amatorilor. Prin acest proiect, Federaţia Română de Triatlon (FRTI) îşi propune să-şi extindă baza de selecţie pentru loturile naţionale de juniori şi cadeţi pentru obţinerea performanţei sportive.

„Încurajăm copiii să practice activităţile sportive, în mod continuu, cu scopul de a câştiga încredere, de a se bucura de un stil de viaţă sănătos şi de o dezvoltare armonioasă durabilă. În acelaşi timp, prin acest proiect dorim să formăm obişnuinţa de a lucra în echipă şi să-i îndrumăm pe tineri să practice triatlonul într-un cadru organizat în cluburile afiliate Federaţiei Române de Triatlon", a declarat Adrian Nanulescu, preşedintele FRTRI.

Sâmbătă, 10 octombrie, vor avea loc etape de selecţie în oraşele Cluj-Napoca, Tulcea, Târgu-Mureş, Constanţa, Braşov, Bucureşti, Brăila, Timişoara, Miercurea Ciuc şi Oradea, în timp ce în Sfântu Gheorghe acestea se vor desfăşura în data de 17 octombrie.

La Cluj-Napoca, selecţia pentru proba de alergare se va desfăşura de la 10:00 pe Cluj Arena, iar cea pentru proba de înot va avea loc de la 12:00 la bazinul olimpic al Universităţii Tehnice. 

„Start campioni la triatlon" va include în principal asigurarea bazei de antrenamente pentru performanţă şi evoluţie sportivă, precum şi participarea la evenimente din calendarul competiţional naţional şi internaţional.

Programul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin programul Pierre de Coubertin, cu sprijinul sponsorului principal La Fântâna. Mai multe informaţii în tabelul de mai jos, pe site-ul federaţiei www.frtri.ro, sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/Start.Campioni.la.Triatlon.

Image and video hosting by TinyPic

 

Comenteaza