Începe aventura europeană pentru U-BT. Mihai Silvășan: ”Avem o atmosferă bună în echipă, iar gândurile noastre sunt numai la victorie”

Începe aventura europeană pentru U-BT. Mihai Silvășan: ”Avem o atmosferă bună în echipă, iar gândurile noastre sunt numai la victorie”
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii debutează în preliminariile FIBA Europe Cup, împotriva israielienilor de la Ironi Ness Ziona.

După victoria din Supercupa României, împotriva campioanei CSM Oradea, elevii lui Mihai Silvășan au plecat cu un moral ridicat în Israel. “Studenții” vor întâlni o formație înființată în 2005, care evoluează în prima ligă. Printre baschetbaliștii aflați în lotul gazdelor de miercuri se află și oameni cu mare experiență în NBA. Daequan Cook reprezintă principalul pericol din tabăra israieliană, fiind fost câștigător al concursului de trei puncte, din liga nord-americană. În plus, în lot se află și Gerald Lee, baschetbalist ce a evoluat în Liga Națională, la Asesoft Ploiești și Steaua.

Antrenorul Mihai Silvășan este încrezător înaintea deplasării în Israel. “Este un meci important pentru noi, ne dorim foarte mult calificarea în grupele FIBA Europe Cup, vrem să ne depășim performanța de anul trecut, iar pentru asta trebuie, în primul rând, să accedem în grupe. Pentru noi, va fi o adevărată finală. Atât meciul tur, cât și returul de la Cluj-Napoca le vom trata cu cea mai mare seriozitate.

Israelienii au niște jucători importanți în echipă, au un american care a reușit să câștige concursul de aruncări de trei puncte în NBA, au un pivot care a jucat anul trecut în Spania, nu știm dacă va evolua și Gerald Lee, la ultimul meci oficial s-a încălzit, însă nu se știe dacă va evolua.

Cu siguranță sunt o echipă incomodă, atletică, are în componență mulți americani foarte buni din punct de vedere individual. Noi cred că suntem pregătiți, avem o atmosferă bună în echipă, iar gândurile noastre sunt numai la victorie”, a declarat tehnicianul.

Partida dintre U-BT și Ironi Ness Ziona va avea loc miercuri, de la ora 19:00, și va fi transmisă de Digisport 3.

Comenteaza