Începe Transilvania Rally, cursă care face parte din Campionatul European de Raliuri

Începe Transilvania Rally, cursă care face parte din Campionatul European de Raliuri
| Foto: foto Ziua de Cluj

În acest an la start se vor alinia un număr record de participanți, 105.

Team principal-ul de la Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, speră că ediția din acest an va fi mult mai bună decât în anul precedent. “Ne bucurăm că suntem la startul Transilvania Rally. A fost o muncă de un an, cum am termiant ediția 2017 am stabilit ce a fost bine, ce nu a fost atât de bine. După, am ascultat ce au spus sportivii, ce au spus promotorii, ce am spus noi. Anul trecut a fost un real succes. Toți partenerii și reprezentanții comunității au crezut în acest eveniment și împreună  am reușit.

Sunt 105 echipaje, un record pentru această competiție. Avem 10 mașini de top la start și pe Giandomenico Basso, câștigătorul de anul trecut și de două ori campion european. Avem cinci foști campioni naționali pe mașini R5. Cred că va fi un adevărat spectacol sportiv. Suntem mândri că și eforturile noastre au contribuit puțin la titulatură de Oraș European al Sportului pentru Cluj-Napoca”, a spus Tempestini la conferința de presă dinaintea prezentării participanților.

Campionul național din 2017, Bogdan Marișca, a vorbit la rândul său despre importanța aceste curse la nivel național. Pilotul consideră că evenimentul e un prilej excelent de promovare a orașului, dar și al țării. “Echipa de organizare a făcut o treabă extraordinară. Sunt mulți oameni care au muncit pentru asta. Clujul este un oraș complicat de obținut locații, pentru că se desfășoară foarte multe evenimente. Toți partenerii de anul trecut sunt din nou alături de noi, iar de anul acesta s-au adăugat și alții.

Sunt 32 de raliuri în așteptare pentru a fi parte din Campionatul European de Raliuri, iar Clujul a fost ales. Mulțumesc Tour European Rally pentru încrederea acordată Clujului, Transilvaniei și României. Îl avem și pe campionul de anul trecut, care e un pilot foarte rapid. Simone Tempestini e vârful de lance în acest raliu, dar mai sunt și Vali Porcișteanu sau Dan Gârtofan.

Cele mai importante raliuri din Campionatul European, cum ar fi cel de pe Coasta de Azur au bugete de 10 ori mai mari decât Clujul. Totuși, acest raliu are un buget destulde generos pentru România. Ca promovare, Campionatul European înseamnă promovare la nivel global”, a declarat pilotul Napoca Rally Academy.

Transilvania Rally se va desfășura în două zile, în 4 și 5 mai. În prima zi vor fi patru probe speciale: Căpușul Mare (21 km), Beliș (13 km), Tarnița (25 km), și Florești (7,2 km). În cea de-a doua zi de concurs vor avea loc alte probe speciale: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2 (14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2km), Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km). Totul va culmina cu o probă super special în zona Cluj Arena.

Comenteaza