Inevitabilul s-a produs. România a fost învinsă la limită de Spania

Inevitabilul s-a produs. România a fost învinsă la limită de Spania
| Foto: mediafax.ro

“Tricolorii” au cedat în fața campioanei mondiale, scor 2-1, într-un meci în care elevii lui Contra au plătit tribut pentru jocul fricos din prima parte.

Ibericii au început în forță partida de pe Arena Națională și doar intervențiile excelente ale lui Tătărușanu i-au salvat pe români. Naționala lui Contra a ieșit timid din apărare în primele minute, la o incursiune a lui Pușcaș și la un șut de la distanță al lui Chiricheș. Treptat, jocul s-a calmat, dar spaniolii au avut inițiativa. După aproape jumătate de oră, arbitrul a dictat penalty la o intervenție a lui Nedelcearu, iar Ramos a transformat fără emoții. România nu a avut răspuns și a fost condusă la pauză, scor 1-0.

În startul actului secund, jucătorii nici nu au apucat bine să își ocupe pozițiile că spaniolii au și majorat diferența prin Alcacer, care a finalizat o fază ca pe consolă. După ce România nu a contat nici în startul reprizei, Contra l-a introdus în teren pe Andone și mutarea avea să se dovedească inspirată. Atacantul de la Galatasaray a reușit să înscrie, după o pasă a lui Pușcaș. Intrarea lui Hagi și a lui Maxim a animat jocul “tricolorilor”. La intrarea în ultimele 10 minute, Pușcaș a scăpat singur, Llorente l-a faultat și a fost eliminat. Cu un om în plus, România nu a reușit să profite, deși a ratat ocazii incredibile în prelungiri și partida s-a încheiat cu victoria Spaniei, scor 2-1.

Echipe de start:

România: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Grigore, Toşca – Deac (Maxim ‘71), Marin, Stanciu (I. Hagi ‘63) - Keşeru (Andone ‘56), Puşcaş

Spania: Kepa – Jesus Navas, Ramos, Llorente, Jordi Alba – Saul, Busquets, Fabian, Ceballos (Sarabia ‘75) – Rodrigo (Oyarzabal ‘71), Alcacer (Hermoso ‘85)

În următorul meci, România va evolua la Ploiești, împotriva Maltei. Partida e programată duminică, 8 septembrie, de la ora 19:00.

Comenteaza