Informații surprinzătoare după ce jucătorii CFR-ului au scăpat de coronavirus: “Testele pot fi fentate”

Informații surprinzătoare după ce jucătorii CFR-ului au scăpat de coronavirus: “Testele pot fi fentate”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Medicul Virgil Musta, de la Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara susține că testele pentru COVID-19 ar putea fi păcălite.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

După ce 26 de oameni din interiorul clubului au fost testați pozitiv, iar Dan Petrescu a petrecut chiar câteva zile în spital, toți au fost depistați negativ la testele effectuate la finalul săptămânii. Totuși, Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a lansat o ipoteză surprinzătoare. Medicul susține că testele pentru coronavirus ar putea fi păcălite.

“Există riscul ca testele să fie pozitive la prima testare, iar la a doua testare, dacă pacienţii ştiu să fenteze mecanismul, chiar să îl fenteze. Nu am datele necesare să explic, dar pot fi fentate. Nu pot să spun public că lumea poate va încerca să păcălească sistemul, dacă au nevoie de un test negativ, mai ales dacă vrea să plece în altă ţară şi are nevoie de un test negativ. Boala apare în câteva zile, dar există posibilitatea ca într-o perioadă scurtă de timp să nu apară în faringe virusul.

Diagnosticul pentru depistarea virusului se face printr-o anumită metodă, în care se determină din diferite produse patologice, din faringe, plămâni şi altele. Depinde de situaţia fiecăruia, dar pentru un diagnostic simplu se face testul din faringe, din gât.

Toate laboratorele care fac testul trebuie să aibă echipamente care să nu dea erori. Totuşi, testele pot da o eroare de 70%, dar asta nu înseamnă că din 10 persoane care fac testul să fie pozitive toate 10. Poate nu au fost echilibrate echipamentele”, a declarat Virgil Musta la Look Plus.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza